E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYetkili tatilde olunca... ---

Yetkili tatilde olunca...

Yetkili tatilde olunca...
28 Ocak 2014 - 04:24 borsagundem.com

​Nakliyecinin sorununu çözecek komisyon bir üyenin tatili nedeniyle toplanamadı.

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin ağır vasıtaların 06.00- 10.00 ile 16.00- 22.00 saatleri arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişini yasaklayan kararının değiştirilmesini isteyen Antalya ve Alanyalı kamyoncular dün kontak kapattı. Burak Coşan'ın Hürriyet'teki haberine göre, akşam uygulanan zaman kısıtlamasının 17:00-20:00’a çekilmesini isteyen kamyoncuların eylem kararı üzerine Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bünyesinde çözüm için bir alt komisyon oluşturuldu. Komisyona, meyve sebze üreticileri ve bazı sektör temsilcilerinin de dahil edildiğini edilirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Toplu Ulaşım ve Ağır Tonaj Birimi yetkilisinin tatile çıkması sebebiyle toplantının bu hafta yapılamayacağını belirtiyor.

Bu durum ise nakliyecilerin eyleminin 15 güne uzaması tehdidini beraberinde getiriyor. Kontak kapatılan her gün İstanbul’a zarar. Sektör temsilcilerine göre sadece 4 günlük eylemin sebze-meyveye faturası yüzde 25 zam. 

Toplu Ulaşım ve Ağır Tonaj birimi yetkilileri tatile çıkan üyenin gelecek hafta dönmesi sonrasında karar alınabileceğini, şu anda köprüde saat yasakların daraltılması konusunda alınan bir karar olmadığını dile getirdi. 

GÜNLÜK 32 BİN TON

Yılda 17 milyon tona yakın meyve sebzenin tüketildiği İstanbul’da, ihtiyacın yüzde 70’inin Alanya bölgesinden karşılandığını ifade eden Türkiye Ziraatçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, “İstanbul’a günlük 46 bin ton meyve sebze giriş yapıyor. Söz konusu ürünlerde fiyatlar en az yüzde 25 zamlanacak. Eylemlerin uzaması halinde fatura daha da ağırlaşacak. Kaybeden taraf tüketiciler, kazanan aracı tüccarlar olacak. Üretici tarafında fiyatlar düşecek. Alanya Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, “4 günlük eylemden sonuç alamazsak süreyi 15 gün daha uzatacağız. Kısıtlamanın saat 17.00- 20.00 arasına inmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

45 MİLYON TON

Türkiye’de yıllık meyve sebze tüketimi

17 MİLYON TON

İstanbul’da tüketilen yıllık meyve sebze miktarı

46 BİN TON

İstanbul’a günlük giren meyve sebze miktarı

32 BİN TON

İstanbul’a Antalya’dan gelen günlük meyve sebze miktarı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)