E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakYeşil GYO'da sorun mu var?---

Yeşil GYO'da sorun mu var?

Yeşil GYO'da sorun mu var?
11 Ağustos 2013 - 07:37 borsagundem.com

Esenyurt’ta yaşanan imar sorunları nedeniyle gecikmeli başlayan İnnovia 4 projesinde inşaat çalışmaları devam ediyor

Gayrimenkul sektörünün en çok tartışılan bölgesi Esenyurt’ta imar krizi çözüldü ama projeler gecikti. Bölgedeki şantiyenin durmasına neden olan imar sorunu İstanbul Büyükşehir Belediye’nin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları’nı onaylamasıyla sona erdi. Ancak çözüme giden süreçte yaşanan zaman kaybı Esenyurt’tan daire sahibi olanları kaygılandırdı. 14 bin konutla Türkiye’nin en büyük özel sektör projelerinden biri olarak hayata geçen İnnovia’nın 4’üncü etabında benzer sorunlar yaşandığı öne sürüldü. İnnovia 4’ten konut alanlar teslim süresi yaklaşan projede henüz kat çıkılmaması nedeniyle endişe duyduklarını söyledi. Konu ile ilgili iddialara cevap veren Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya inşaatın sorunsuz devam ettiğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Esenyurt Belediyesi arasında yaşanan sorunlar nedeniyle gecikme olduğunu belirten Gökkaya, “Biz iki günlük bir şirket değil, halka açık bir şirketiz. Yakın zamanda 3. etabı teslim edip projede toplam 8 bin konut teslimi yapmış olacağız. En yakın zamanda İnnovia 4 projesini de teslim edeceğiz” diye konuştu. Gökkaya, 4 bin 300 konutluk projede 2 bin konutun satıldığını dile getirdi.
3 VARDİYAYLA ÇALIŞILIYOR
Projelerde en büyük zaman ve maliyetin toprak aşamasında yaşandığını söyleyen Gökkaya, fore kazıkların çakılmaya başlandığını ifade etti. Projenin erken teslimi için 3 vardiyalı çalışma yürüttüklerini belirten Gökkaya, “Sözleşmelerimizde karşılıklı yükümlüküklerimiz söz konusu. Geç kalınan projelerde daire sahiplerine gerekli ödemeler yapılır” diye konuştu.
EK PROJE İPTAL OLDU
Şirket yakın zamanda İnnovia Park adında bir proje daha yapacağını duyurmuştu. Söz konusu proje İnnovia 4’ün bünyesinde yer alıyor. Projeden daire alanların yaptığı açıklamaya göre, İnnovia 4’ten yüzde 35’lik kesinti yapılarak yeni bir proje daha yapılması teklif edildi. Gökkaya, “Biz müşterilerimize gecikmeyi önlemek için bu projeyi önerdik. Amacımız mağduriyetleri önlemekti. Bu amaçla imar haklarımızdan feraget edecektik. Ancak onlar eskisi gibi kalmasını tercih etti. Bu nedenle İnnovia 4 ilk açıklanan haliyle inşa ediliyor” dedi.
Ödeme kolaylığı istiyorlar
YEŞİL GYO imzalı projeden konut alan ve mağdur olduklarını iddia eden kişiler sosyal medyada grup kurdu. Projeden ev sahibi olanlar, “2011’den bu yana taksit ödüyoruz ama ortada proje yok. Teslim tarihi Aralık 2013 olan ve en geç 2014 Haziran’da teslim edileceği söylenen projede ödemelerin büyük kısmını yaptık. Projeyi teslim alıp kira geliri ile taksit ödemeyi planlıyorduk ama proje bitmeyince bunu da yapamadık. Mağduriyetimizin engellenmesi için ödemelerin teslim tarihine ertelenmesini ya da taksitlendirilmesini istiyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Capulling12 Ağustos 2013 15:03

    2011'de lanse edilen bir etap olduğu doğru ancak ozaman 49 bin TL'ye 1+1 ev alanlar, bugün 109 bin TL oldu bilginize. Keşke bende o fiyattan alsaydımda 2011 den beri beklemeye razıydım. etap 1-2-3 teslim edildi, sıra son etaba geldi. Allah hayırlısıyla oturmamızı nasip eylesin.

  • Aral11 Ağustos 2013 20:00

    Tamamen laf olsun diye yapılmış ve örtpas edilmiş bir haberdir

  • cansu11 Ağustos 2013 17:14

    :) :) Gülerek başlıyorum ki, o sosyal gruba üye ve ev sahibi olanlardan biriyim. Keza ben bu projeden 2013 yılı itibari ile ev aldım. Proje 2011 de lanse edilmiş. Bu haber de şirketle yaşanan çoğu problem yansıtılmamış. Artık teslim etsin diye sürekli dua eder olduk.

  • Aral11 Ağustos 2013 16:55

    Sen yeşil inşaattan ev aldım mı,ya da bir yakının oradan ev aldı mı konu bu kadar basit değil

  • az magdur11 Ağustos 2013 12:55

    Ben sıkıntı olacağını sanmıyorum, biraz geçte olsa daire teslimleri yapılacaktır. Innovia 3 ün bitmesiyle inşaat dahada hızlanacaktır.Ki bitti sayılır teslimleri bu ay başlıyor. Zaten önümüzdeki bir kaç ay içinde blokların yükseldiğini göreceğiz. 2015 son çeyrekte teslimler yapılmaya başlar. Tabiki bir gecikme söz konusu ama bu esenyurt ve büyükşehir belediyesinden kaynaklı bir sıkıntıydı firmanın keyfi yaptığı bir şey değildi bunu herkes biliyor.. İnsanların mağduriyetleride hukuki çerçevede her türlü tazmin edeceklerini de beyan ediyorlar. Biraz tuhaf gelebilir ama firmaya karşı bir karalama kampanyası gibi birşey var sanırım.Devamlı firmayı kötü gösteren haberler olaylar vs. pompalanıyor gündeme. İnşallah en kısa sürede evlerinize kavuşursunuz.