E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYeşil enerji için önemli bir adım---

Yeşil enerji için önemli bir adım

Yeşil enerji için önemli bir adım
04 Şubat 2021 - 20:51 borsagundem.com

Mali yapısını güçlendirmek için sermaye artırımı kararı alan ve onay için SPK’ya başvuran Yeşil Yatırım Holding, geleceğin yatırımına hazırlanıyor

Mali yapısını güçlendirmek amacıyla önemli adımlar atan Yeşil Yatırım Holding (#YESIL), sermaye artırımı için hazırlanan taslak izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (#SPK) başvurdu. Şirket yönetim kurulunun bugün gerçekleştirdiği toplantıda alınan karar sonrası KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimizin 250.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 6.750.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin %3.603,70 oranında (bedelli) 243.250.000 TL artırılarak 250.000.000 TL'sına çıkarılmasına ilişkin taslak izahname ile bugün (04.02.2021 tarihi itibariyle) Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmuş olup, henüz Kurul'ca onaylanmamış izahname ekte yer almaktadır” denildi.

HEM YATIRIMCILAR HEM DE ÜLKE KAZANACAK

Sermaye artırımı başvurusu sonrası değerlendirmelerde bulunan Engin Yeşil, enerji ve yeni teknolojiler başta olmak üzere birçok alanda ülke ekonomisine katkı sağlamak için girişimlere devam ettiklerini belirtti. Yeşil, “Enerjiye ihtiyaç devamlı artıyor, pil teknolojisinin gelişmesi ile elektrikli araçlar ve otomasyon robotları daha ekonomik ve uzun süre kullanılabilir hale gelecek. Emisyon yasalarında bu değişimi destekleyecek. Dolayısı ile elektrik ihtiyacı için gerekli yeşil enerji ve pil teknolojisi için gerekli maden yatırımlarının gelecek için en iyi yatırımlar arasında olacağını düşünüyorum” dedi. Grubumun içerisinde bu sektörlerde innovasyon ve makina üretimi yapan şirketlerin gücünden ve know how’larından faydalanabilecek yatırımlar yapmayı planladıklarını söyleyen Engin Yeşil,”Amacımız hem yatırımcılarımızı hem ülkemizi kazandırmak“ dedi.

Yeşil Yatırım Holding'in SPK'ya gönderdiği taslak izahnameye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yeşil Yatırım Holding'den rekor sermaye artırım kararı

SPK 3 şirketin bedellisine onay verdi

SPK'dan SAHOL hissesindeki bir isme para cezası

Beyaz Filo hisselerine tek fiyat tedbiri getirildi

SPK’dan halka arzlarla ilgili yeni ilke kararı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 3,96
En Yüksek: 3,99
En Düşük: 3,85
Değişim 1,02 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,31
İşlem Hacmi 15.996.557
Toplam Adet: 4.088.055
Ağırlıklı Ort.: 3,90
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)