E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYerli yatırımcı bir haftada 2.7 milyar dolar sattı---

Yerli yatırımcı bir haftada 2.7 milyar dolar sattı

Yerli yatırımcı bir haftada 2.7 milyar dolar sattı
20 Mayıs 2016 - 15:03 borsagundem.com

Yurtiçinde yerleşiklerin yabancı para toplam mevduat ve fonları 13 mayıs ile biten haftada bir önceki haftaya göre 2.7 milyar dolar azaldı.

TCMB verilerine göre yurtiçinde yerleşiklerin yabancı para toplam mevduat ve fonları 13 mayıs ile biten haftada 157.9 milyar dolar oldu. 

Bir önceki hafta bu rakam 160,6 milyar dolardı. 

Verilere göre, böylece iki haftada kurumsal ve bireysel lokal yatırımcıların döviz satışları bankacıların tahminlerine de paralel olarak 7 milyar doların hafif üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Lokal döviz mevduatı sahibi bireysel ve kurumsal yatırımcılar dolar/TL'nin 2.79'lu seviyelerden siyasi gelişmeler ve küresel satış baskısıyla kısa süre içinde 3 seviyesinin üzerine çıkması ile döviz portföylerinin bir kısmını TL'ye çeviriyorlar.

Lokal yatırımcılar bir süredir kurun 2.80 seviyesine gerilemesi durumunda döviz mevduatlarını artırmayı 3 seviyesi civarına yaklaşması halinde ise döviz mevduatlarını azaltmayı tercih ediyorlar.

Yabancılar bu hafta da hisse sattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmut İlker20 Mayıs 2016 15:46

    5 ay önce 3 üzeri alanlar için kısmen de olsa zarar kurtarma fırsatı oldu. al-sat tavsiyesi değildir