E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYerli SİHA'lar Akdeniz semalarında---

Yerli SİHA'lar Akdeniz semalarında

Yerli SİHA'lar Akdeniz semalarında
17 Nisan 2019 - 12:30 borsagundem.com

SİHA'lar Akdeniz semalarında ilk test uçuşunu yaptı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilen Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), donanma adına ilk test uçuşunu Akdeniz semalarında gerçekleştirdi. 

Baykar tarafından tasarlanan Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı SİHA'lardan donanmaya 10 adet teslim edildi. Test uçuşlarına başlayan SİHA'lar bundan böyle "Mavi Vatan"ı 24 saat aralıksız gözleyip, olası tehlikelere karşı önleme ve müdahale görevi yapacak. 

Donanma adına yapılan ilk test uçuşunu Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Twitter hesabından paylaştı. Bayraktar paylaştığı videoya "Deniz Kuvvetlerimizin Bayraktar SİHA'sı Akdeniz semalarında ilk test uçuşunu yaptı. 'Bismillah Vira' dedi" açıklamasını da ekledi. 

Bu son teslimatlarla birlikte TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterindeki Bayraktar TB2 İnsansız Hava Araçlarının sayısı 80'e yükseldi. Afrin Harekatında da görev alan Bayraktar İHA ve SİHA'ları toplamda 90 bin saatlik uçuş gerçekleştirmiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş17 Nisan 2019 14:47

    Yerli olunca bedava mı millete maliyeti ? 

  • Göksen Merey18 Nisan 2019 12:52

    Yerli üretim hem katmadeğer olarak hemde daha düşük maliyet sağlar ayrıca ihracat ile kara bile geçilir.

  • NOMEN DİKTAŞ 17 Nisan 2019 14:06

    ELEKTRONİK SİNYAL BİLGİ VE ANALİZLERİ ARTIK GÜNÜMÜZDE EN KIYMETLİ BİLGİLER STATÜSÜNE GİRMİŞTİR. BİR SİNYALİ YAKALAYIP ANALİZ EDEBİLMEK YÜKSEK  BİR TEKNOLOJİ VE BİLGİ BİRİKİMİ GEREKTİĞİ AÇIKTIR. ÜLKEMİZ BU KONUDA HENÜZ EMEKLEME AŞAMASINDA BU BİR BAŞLANGIÇTIR. GEÇ KALINMIŞTIR. AMA BU HER ŞEYİN SONU DEĞİLDİR. AZİM VE KARARLILIKLA MİLLİ SİSTEMLERİMİZİ OLUŞTURMALI TÜM UNSURLARLA MÜŞTEREK BİR HAREKATI ORGANİZE EDEBİLMELİYİZ. SİHA HAVADAKİ GÖZÜMÜZDÜR. ÇOK DAHA İYİLERİNİ YAPMALIYIZ. YABANCIDAN ALDIĞIN SİLAHIN HİÇBİR GÜVENCESİ YOKTUR. ARTIK MİLLİ OLMAYAN TÜM SİSTEMLER BİNLERCE KM. UZAKTAN KİTLENEBİLMEKTE İŞLEVSİZ HALE GETİRİLEBİLMEKTEDİR. MİLLİ YAZILIM HAYATI ÖNEME HAİZDİR. BİR SAVAŞININ DA OLMAZSA OLMAZIDIR.