E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivYerli otomobil için kritik tarih açıklandı---

Yerli otomobil için kritik tarih açıklandı

Yerli otomobil için kritik tarih açıklandı
24 Mart 2021 - 12:28 borsagundem.com

Yerli otomobil TOGG için kritik olacak elektrikli araç şarj altyapısı içi tarih verildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı "Ekonomi Reform Takvimi"ne göre eylem, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda gerçekleşecek.

Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda yaptığı yerli otomobil hamlesi dünyada elektrikli araçlar konusunda öncü bir girişim olarak dikkat çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan tarihi ekonomi reform paketinin takvimi Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyuruldu.
Buna göre, doğuştan elektrikli olan yerli otomobil TOGG için büyük önem arz eden, elektrikli araç şarj altyapısının 31 Aralık 2021 tarihi sonuna kadar hayata geçirileceğini açıklandı.

ŞARJ İSTASYONLARININ ARTMASI İLE ELEKTRİKLİ ARAÇ SAYISI KATLANACAK

Sabah'tan Mete Dirice'nin haberine göre; fosil yakıtın kullanımının dünyada ilerleyen yıllarda giderek düşmesi beklenirken, elektrikli araçların her alanda giderek yaygınlaşması bekleniyor.
Bu konuda öncü ülkelerden olan ve geleceğe yatırım yapan Türkiye'de özellikle benzin istasyonlarının yıllar geçtikçe yerlerini elektrikli araç şarj istasyonlarına bırakması bekleniyor.

2 BAKANLIK EYLEMİ ÜSTLENECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı "Ekonomi Reform Takvimi"ne göre eylem, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda gerçekleşecek.

Düzenleme için ilgili kurumlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Türk Standardları Enstitüsü olarak öne çıkarken, büyükşehir belediyelerinin toplu taşıma ve hizmet araçlarında elektrikli araçların kullanımının teşvik edileceği bildirildi.

YERLİ OTOMOBİL TOGG 2022 SONUNDA BANTTAN İNECEK

2023 hedefleri içinde stratejik öneme sahip projelerden biri olarak değerlendirilen Türkiye'nin Otomobili projesi hedeflenen teknolojik dönüşümün öncülerinden biri olması bekleniyor.
Elektrikli otomobiller için gerekli altyapıların tamamlanmasının ardından, TOGG'un ilk araçlarının 2022 yılının son çeyreğinde seri üretimle banttan inmesi planlanıyor. Bununla beraber 2026 yılında araçların yerlilik oranının da yüzde 68 düzeyine yükselmesi amaçlanıyor.

İMAR PLANLARINA DA TOGG AYARI GELİYOR

Yerli otomobil TOGG'un yakın zamanda hayatımıza girecek olması nedeniyle Türkiye'de Çevre ve Şehircilik alanında da düzenlemeler yapılacak.

Yerli aşıda nisan ortasında Faz-2 tamamlanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tabi canım24 Mart 2021 18:52

    2032 dir o

  • musa24 Mart 2021 17:29

    ya bırakın, bu masallara inanıp yorum yapanlar olmuş.yapacak olsalar 19 yıl beklerler miydi? valilere, kaymakamlara, müsteşarlara,milletvekillerine, bakanlara verirlerdi birer tane, satarlardı Alaman arabalarını

  • EKRİST24 Mart 2021 16:05

    bazı cahiller de mercedese parça üretiyoruz diye övünüyor. adam senden 1 tır mal alıyor, yerine 1 motor gönderiyor. bu kafa ile almanların anca getir götürünü yaparız zaten. fabrikanın temeli kazılmamış daha, bunlar seneye seri üretim diyor

  • gerçek24 Mart 2021 15:52

    Motor Bosch..Batarya Çin..Tasarımı İtalya..Entagrasyon Almanya..Mekanik aksamlarla,Şasisi İngiltere..bu tedarikci firmalarla gizlilik anlaşması imzalandı söyleyen ceosu Mehmet Gürcan Karakaş.neresi yerli derseniz bence çalışanlar yerli olacak heralde buda aracı 100/100 yerli yapıyor demekki!!!

  • malak24 Mart 2021 16:03

    %100 kdv+ötvsi olacak. 100 TLlik arabaya 100 TL vergi alıyor devlet. üretmekten karlı:)

  • k224 Mart 2021 14:38

    ekonomideki sayısız başarısından sonra cb'nın vatandaşlarına çok ucuza imal ettiği otomobil.....

  • Pala24 Mart 2021 13:26

    Yerlilik oranı %50 bile değil. Corolla, Accent, focus bile daha yerli:)

  • gerçek24 Mart 2021 16:16

    ey ekrist denen esas mall yukarıda togg ceosunun açıklamasını yazdım şimdi koskoca ceoya malmı diyon yoksa yalancımı k.kore bilmem ama maalesef senin gibi bu ülkede çok var at gözlüklerini çıkarda togg araştır derim tabi bu kafayla zor.meşeodunu o bile bir işe yarıyor.

  • EKRİST24 Mart 2021 15:26

    senin gibi mallar malesef bu ülkede sayısı mayağı var.bugün mercedes in parcaları bile biz üretiyoruz.senin kafanda insanlar kalmadı hatta k.kore de bile.

  • şevki24 Mart 2021 13:58

    2022de seri üretim filan başlamayacak, hiçbir planlamada öyle bir ifade yok. seçmene gaz vermek için diyorlar. daha fabrikanın temeli kazılmadı