E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiYerli baz istasyonu projesine şirket ---

Yerli baz istasyonu projesine şirket

Yerli baz istasyonu projesine şirket
17 Ekim 2017 - 05:05 borsagundem.com

Aselsan, Netaş ve Argela’nın bir araya geldiği projeyle üretilen yerli baz istasyonu projesi ULAK için şirket kuruldu

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nca başlatılan Aselsan, Netaş ve Argela’nın bir araya geldiği projeyle üretilen yerli baz istasyonu projesi ULAK için şirket kuruldu.

Daha önce Türk Telekom bünyesindeki inovasyon şirketi Argela’da çalışan Metin Balcı’nın genel müdürü olduğu ULAK Haberleşme AŞ adındaki şirketin odağında, baz istasyonlarının altyapısı için geliştirilen yerli teknolojilerin operatörlere satış ve pazarlamasının gerçekleştirilmesini sağlamak bulunuyor. Bu kapsamda, Ar-Ge ve mühendislik faaliyetleri gerçekleştirmek, yedek parçalar üretmek, test etmek, montaj yapmak, eğitim, bakım ve destek hizmetini vermek amaçları yer alıyor. ULAK Haberleşme AŞ’nin hedefleri arasında ihracat yapmak da var. Buna ek olarak siber güvenlik alanında geliştirmeler yapılacak. Kurulan şirketle bundan sonraki süreçte yerli ve milli imkanlarla geliştirilen 4.5G teknolojilerini geliştirmeye devam etmek ve bu doğrultuda 5G ve sonrası için dünya standartlarında ortaya koymayı hedefliyor.

TESTLER BAŞLADI

ULAK’ın geliştirdiği ilk yerli baz istasyonu yaklaşık 2 yıl önce tanıtılmıştı. 4.5G’nin hayata geçmesiyle operatörlerden ilk siparişleri alınan ULAK, test aşamasında geçmişti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada, 1799 noktada da başlatılan çalışmayla 2018’in ortalarında yerli baz istasyonlarıyla iletişim kurulmaya başlanacağını ifade etti. (Hürriyet / Ahmet Can)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumspor17 Ekim 2017 09:22

    Yerli baz istasyonu fiyatını yaklaşık 100.000 USD olarak düşündüğümüzde Aselsan'a ciddi katma değer yaratacaktır.