E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Yerin altı da değerli üstü de---

​Yerin altı da değerli üstü de

​Yerin altı da değerli üstü de
27 Nisan 2014 - 08:25 borsagundem.com

Enerji Bakanı Taner Yıldız, dün ortaya çıkan Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında geçen konuşmayı değerlendirdi

Enerji Bakanı Taner Yıldız dün Hürriyet’in gündeme getirdiği, Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nın genişletilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasındaki yazışmayı değerlendirdi. Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlker Sert imzasıyla, 11 Nisan’da  Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gönderilen yazıda ‘Başkomutan Tarihi Milli Parkı’yla ilgili çağrıda bulunulmuş ve, “Orman, milli park gibi birçok isimle korunan alanların sayılarının hızla artması yatırımların ve ekonominin önünü kesiyor. Bunları artık sınırlayın” denilmişti. Konuyla ilgili dün Kayseri’de konuşan Yıldız, “Projelerimizi çevreye rağmen değil, çevreyle birlikte yürütmemiz lazım. Buna bütün projelerimizde dikkat etmeye çalışıyoruz. Her zaman söylüyoruz, Afyon’da, Ağrı’da, Kars’ta bulduğumuz kaynaklar eğer yerin üstünden daha değerliyse ona tabi olmaya çalışıyoruz. Eğer yerin üstü, yerin altından daha kıymetliyse ona tabi oluyoruz. Afyon’daki değerlendirmelerimiz de bu çerçevededir. Maden, jeotermal kaynaklarla alakalı orada bazı bulgularımız var. Henüz hayata geçirmedik ama biz, Orman ve Su İşleri Bakanımızla, Çevre Bakanımızla bunları oturup konuşuruz, bir mutabakat içinde yaparız” diye konuştu.

ERMENİSTAN’LA NÜKLEER AÇILIM

Çernobil nükleer felaketinin 28. yıldönümünde,  Türkiye’nin birçok noktasında nükleer karşıtı protestolar yapıldı. Özellikle ikinci nükleer santralin yapılması planlanan Sinop’taki “Nükleere hayır” protestosu dikkat çekti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise Çernobil’in yıldönümüyle ilgili yaptığı açıklamada, “Biz hemen yanı başımızdaki Ermenistan’daki Metsamor Nükleer Santrali’nin de bu manada dikkate alınması gerektiğini, yaşının dolduğunu söylüyoruz. Bunun kapatılmasıyla alakalı Ermenistan ile müşterek bazı çalışmalar yapabiliriz” şeklinde konuştu. 
Çernobil’in 28. yılında hayatını kaybedenler için üzgün olduklarını dile getiren Yıldız, facianın ardından 144 nükleer santral yapıldığını, 62 santralin de inşaat aşamasında olduğunu kaydetti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)