E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYerel varlıklardan yabancı çıkışı oldu---

Yerel varlıklardan yabancı çıkışı oldu

Yerel varlıklardan yabancı çıkışı oldu
24 Ocak 2020 - 09:14 borsagundem.com

Akbank Ekonomik Araştırmalar Bölümü tarafından hazırlanan günlük bültende "Küresel riskli varlıklarda temkinli seyir gözleniyor" başlığı ile piyasalara dair veriler inceleniyor.

Avrupa Merkez Bankası, politika değişikliğine gitmedi

ABD ve Euro Bölgesi imalat sanayi (PMI) beklenti endeksleri açıklanacak

Yurt içinde tüketici güven endeksi Ocak’ta yatay seyretti

Avrupa Merkez Bankası, dün gerçekleştirdiği Para Politikası toplantısında, piyasa beklentilerine de paralel olarak, kısa vadeli faiz oranlarında ve varlık alım programında bir değişikliğe gitmezken, karar açıklamasında enflasyon, hedefe yaklaşana kadar faizlerin mevcut ya da düşük düzeylerde tutulacağı belirtildi. ECB Başkanı Lagarde ise karar sonrası düzenlenen basın toplantısında, enflasyonda bir miktar artış sinyalleri olduğunu, enflasyon beklentilerinin de istikrar kazandığını belirtti. Lagarde büyüme görünümüne ilişkin risklerin daha az belirgin olduğunu belirtirken, mali alanı bulunan ülkelerin harekete geçmesi gerektiği fikrini de yineledi.

ABD’de işgücü piyasası güçlü seyrini sürdürüyor. Dün açıklanan işsizlik maaşı başvuruları 18 Ocak haftasında, beklentilerin altında kaldı.

Ülkede işsizlik maaşı başvuruları, son elli yıllık tarihin en düşük düzeylerine yakın seyrediyor.
Küresel yatırımcılar ise Çin’de ortaya çıkan virüsle ilgili gelişmeleri takip ediyorlar. Son olarak Çin seyahat yasağını genişletirken, Dünya Sağlık Örgütü, salgını bölgesel olarak niteledi ve küresel acil durum kapsamına almadı. Buna rağmen dün ABD temel hisse senedi endekslerinde günlük bazda sınırlı değişimlerle, karışık bir seyir gözlenirken, bu sabah Asya piyasalarında da karışık seyir gözleniyor.

ABD 10 yıllık devlet tahvil getirileri %1,74 düzeylerinde, dolar endeksi ise 97,7 seviyelerinde. ¬/$ paritesi, Avrupa Merkez Bankası’nın kararı sonrası son 1,5 ayın en düşük düzeylerine geriledi, bu sabah 1,1050’ye yakın seyrediyor. Yurt dışında bugün ABD ve Euro Bölgesi imalat sanayi beklenti endeksleri açıklanacak.

Yurt içinde tüketici güven endeksi Ocak ayında, mevsimsellikten arındırılmış bazda 58,8 düzeyinde kaldı. TCMB verisine göre 17 Ocak haftasında brüt rezervler 0,24 milyar $ artarak 106,5 milyar
$’a yükseldi. Net uluslararası rezervler de 0,3 milyar $ artışla 37,8 milyar $ seviyesinde gerçekleşti.

Yerel varlıklardan, ilgili haftada toplam 125 milyon $ yabancı çıkışı oldu.

Yurt içi piyasalarda ise $/TL güne 5,93 düzeylerinden başlıyor.

Tahvil piyasasında getiriler geriledi gösterge faiz dün 17 baz puan azalırken, %10,13 ile Kasım 2016’dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. 10 yıl vadeli tahvil getirileri 11 baz puan azalırken, günü %10,61 ile Eylül 2017’den bu yana en düşük seviyesinde tamamladı. 5 yıllık CDS’ler 242 baz puan seviyesinde.

GBP/USD, 1,3150’lere yükseldi. Dün Kraliçe II. Elizabeth’in Brexit anlaşmasını onaylamasıyla 1,3150’lere yükselen GBP/USD, bu sabah 1,3120’lerde.

Bugün açıklanacak İngiltere öncü PMI verileri, İngiltere Merkez Bankası’ndan (BoE) faiz indirim beklentilerinin şekillenmesinde etkili olacak şu anda 30 Ocak’ta BoE’den %60 ihtimalle faiz indirimi fiyatlanıyor. Dün 109,3’lere gerileyen
USD/JPY, bu sabah 109,5’lerde. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde ise genel olarak olumlu bir hava hakim. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)