E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYerel seçim öncesi sürpriz karar---

Yerel seçim öncesi sürpriz karar

Yerel seçim öncesi sürpriz karar
01 Şubat 2014 - 08:24 borsagundem.com

Yüksek Seçim Kurulu’ndan aday adaylarına ‘farklı’ parti sürprizi, Yerel seçimlerde 'ikinci yerleştirme, Peki nasıl olacak?

Seçimde aday gösterilmeyince tüm şanslarını kaybeden aday adaylarına Yüksek Seçim Kurulu’ndan müjde gibi karar geldi. Kurul aday gösterilmeyen aday adaylarının başka partiden aday gösterilebilmelerinin yolunu açtı. İsteyen aday adayı, YSK’ya yaptığı “parti” başvurusuna rağmen farklı partiden aday olacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başvuruları kabul edilen; ancak partileri tarafından aday gösterilmeyen aday adaylarının, farklı partilerden aday olmalarının önünde engel bulunmadığına karar verdi.

Buna göre aday gösterilmeyen aday adayları, isterlerse listeler seçim kurullarına verilmeden farklı bir partiden aday olabilecek. Aday adayı olan ancak partileri tarafından aday gösterilmeyen isimler farklı bir partiden dahi olsa bir daha aday gösterilemiyordu. Başka partiden aday olan aday adayları hakkında ilk partileri, YSK’ya itiraz başvurusunda bulunabiliyordu.

YSK 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi bu gibi sorunlar yaşanmaması için sürpriz bir karar aldı. YSK, müracaatları kabul edilen; ancak partileri tarafından aday gösterilmeyen aday adaylarının, farklı partilerden aday olmalarının önünde hukuki bir engel bulunmadığını bildirdi.

YSK’nın kararıyla, aday gösterilmeyen aday adayları, isterlerse listeler seçim kurullarına verilmeden önce farklı bir partiden aday olabilecek. Bu durumdaki adaylar için son tarih ise siyasi partilerin kesin aday listelerini YSK’ya bildireceği 18 Şubat. YSK’nın ilgili ilke kararının önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de de yayımlanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)