E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYenilenen Kapıköy gümrük kapısı hizmete açılıyor---

Yenilenen Kapıköy gümrük kapısı hizmete açılıyor

Yenilenen Kapıköy gümrük kapısı hizmete açılıyor
18 Mart 2019 - 14:45 borsagundem.com

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yarın Yap-İşlet-Devret modeliyle  modernize edilen Kapıköy gümrük kapısının açılışını yapacak .

İran'a açılan gümrük kapılarından olan ve Yap-İşlet-Devret  modeliyle  yenilenen Kapıköy gümrük kapısı hizmete açılıyor.

Modernizasyon çalışmaları tamamlanan gümrük kapısı yarın Van'da Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan tarafından açılacak. Kapıköy gümrük kapısının yenileme çalışmaları, Ticaret Bakanlığı  ile TOBB/GTİ A.Ş. İşbirliğinde Yap-İşlet-Devret Modeli ile 100 milyon  liranın üzerinde yatırım ile tamamlandı.

Daha önce 18 dönüm sahada sadece yolcu ve küçük araçlara hizmet  veren söz konusu kapı, yenileme çalışmalarıyla genişletilerek 70  dönümlük alanda hizmet vermesi sağlanmıştır.
Yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip yeni gümrük  tesislerinde  idari ve ticari binalar, arama hangarı, kaçak eşya ambarı, teknik bina, 3 giriş-3 çıkış olmak üzere toplam 6 adet muayene  peronu, yaya yolu ve yolcu salonları inşa edilmiştir.
Modernize tesislerin hizmete açılması ile birlikte gümrük  sahasında TIR işlemlerinin de sonuçlandırılabilmesi imkanına  kavuşulmuştur. Ayrıca TIR ve yolcu araçlarının taranabileceği bir adet X-Ray cihazı konumlandırılarak, son teknoloji cihazlarla kaçakçılıkla  etkin mücadelede edilmesi sağlanmıştır.
Kapının yenilenmesi ile hayvansal ve bitkisel ürünlerin  kontrollerinin sağlıklı bir biçimde yapılmasını teminen Tarım ve Orman Bakanlığı kontrol noktası da hayata geçirilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)