E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeniden yapılandırma için tanıtım kampanyası---

Yeniden yapılandırma için tanıtım kampanyası

Yeniden yapılandırma için tanıtım kampanyası
03 Haziran 2018 - 11:43 borsagundem.com

Gelir İdaresi Başkanlığınca, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemenin tanıtımı için kampanya başlatıldı

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından edinilen bilgilere göre, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamında kapsamlı bir tanıtım kampanyası yürütülecek.

Bu çerçevede, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesi ile vergi dairesi başkanlıklarının internet sitelerinde banner, rehber, broşür, afiş ve haber metinleri yayınlanacak.

Başkanlık, bu süreçte sosyal medyayı da etkin olarak kullanacak. Sosyal medyada başvuru süresinin sonuna kadar tanıtım faaliyetleri yürütülecek. Başkanlık tarafından kanundan yararlanmayı azami seviyeye çıkarmak için borçlu mükelleflere SMS ve mektup da gönderilecek.

Yeniden yapılandırma düzenlemesi için hazırlanan tanıtım spotu, "outdoor" televizyonlarda yayınlanacak.

ULAŞIM ARAÇLARINDA DA TANITIM

Ankara-Eskişehir-İstanbul-Konya hattında hizmet veren yüksek hızlı trenin LCD ekranlarında kampanyaya ilişkin görseller yayınlanacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de bulunan havalimanlarındaki panolarda da kampanya görsellerine yer verilecek. Ankara'daki üst geçit alınlıkları ile metro ve otobüs içi panolarında kampanya görselleri yer alacak.

Kampanya süresince, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Mersin, Kocaeli, Kayseri, Gaziantep, Denizli ve Tekirdağ'da bulunan bilbord, kulebord gibi mecralara tanıtım görselleri konulacak. Ankara, İstanbul ve İzmir'deki büyük LCD ekranlarda bu görseller kullanılacak.

TELEVİZYON REKLAMLARI YAYINLANACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile ortak hazırlanacak kamu spotu, başvuru süresinin sonuna kadar televizyonlarda yayımlanacak. Radyo ve televizyon reklamlarıyla televizyon alt bantları da yayına verilecek. İnternet gazeteciliği mecralarında Gelir İdaresi Başkanlığının görselleri yayımlanacak.

Başkanlığın taşra teşkilatı da kampanya kapsamında çalışmalar yapacak. Vergi dairesi başkanlıkları ve defterdarlıklar tarafından, kanunun tanıtımı amacıyla hazırlanan afişler uygun yerlere asılacak. Kampanya broşürlerinin de illerde dağıtımı yapılacak, bez kampanya afişleri hizmet binalarına asılacak. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri gibi yerlerde tanıtım ve bilgilendirme stantları kurulacak.

Meslek kuruluşlarında, kanunun tanıtımı amaçlı toplantı, konferans, panel gibi etkinlikler düzenlenecek.

BORÇLU MÜKELLEFLERLE GÖRÜŞME

Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandırabilecek mükellef listeleri, ilgili vergi dairelerinin kullanımına hazır hale getirilecek. Başkanlığın taşra teşkilatı yöneticileri tarafından borçlu mükelleflerle görüşmeler yapılacak, kanunun getirdiği imkanlar hatırlatılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET BEŞİR YATSI04 Haziran 2018 18:38

    YAPILANDIRMA NE ZAMAN BAŞLAR kaç gün sürer

  • kaktust04 Haziran 2018 00:35

    tulumbada su kalamdı

  • mtu03 Haziran 2018 20:54

    insanlarda şu an bir algı oluştu nasılsa yine yapılandırma çıkacak. Sürekli af tahsilatı arttırmaz aksine vergi bilinci kaybolur. ödeyenler aptal yerine konuluyor onlara da %5 para iadesi verin öyleyse

  • alp2703 Haziran 2018 19:05

    VERGISINI VE PRIMINI ZAMANINDA ODEYENLER ICINDE BIRSEYLER YAPILMALI

  • Türkoğlutürk 03 Haziran 2018 14:05

    Demekki vergisini borcunu zamanında ödeyen salak

  • KILIÇ03 Haziran 2018 12:01

    YAPILANDIRMAK YANLIŞDIR ÖDEYENİ KERİZ DURUMUNA DÜŞÜRMEKDİR TEDBİRLİ KREDİ VERİLSEYDİ MALESEF KREDİ VERMEK İÇİN YARIŞA GİRMİŞ BANKALARIMIZDA SUÇLU AYRICA NOT DÜŞÜRLMESİNİN SEBEBİDE BATIK KREDİLER ÇÜNKÜ BANKALARIMIZDA AŞIRI ZARAR YAZMASINA SEBEPDİR.