E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni zirve denemeleri kar satışı fırsatı---

Yeni zirve denemeleri kar satışı fırsatı

Yeni zirve denemeleri kar satışı fırsatı
21 Aralık 2020 - 09:40 borsagundem.com

Şekerbank tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne düşüşle başlaması bekleniyor.

Güne hafif negatif başlangıç yapan ve gün içinde yükselişine devam ederek 1.410,32 ile yeni zirve test eden BIST-100 endeksi günü %0,64 yükselişle 1.408,32 ile tarihi yüksek seviyeden kapattı. Bankacılık endeksi pozitif ayrışarak günü %1,16 yükselişle tamamlarken Sınai endeks negatif ayrıştı. Yurtdışı borsalar haftanın son işlem gününü sınırlı kar satışlarıyla kapattı. Dolar endeksindeki sınırlı toparlanmaya rağmen TL, TCMB faiz artışı beklentileriyle haftanın son işlem günü güçlü değer kazançlarıyla kapatırken geçen haftayı da pozitif ayrışma ile tamamlamış oldu. TCMB faiz artışı beklentileriyle TL’de önümüzdeki hafta değer kazançları devam edebilir. CDS’ler düşüşüne devam ederek haftayı 324 seviyelerinden kapatırken, CDS ile bankacılık endeksi arasında uzun vadede güçlü ters korelasyon olması nedeniyle düşüş devam ettikçe BIST’in bankacılık endeksi öncülüğünde yükseliş trendini devam ettirmesi beklenir. CDS’lerdeki gerileme yabancıların TL varlıklara yönelik risk alma iştahının güçlenmeye evam ettiğine işaret ediyor. İngiltere’de Covid-19 virüsünün mutasyon değiştirdiği ve yayılma hızının artığının açıklanması sonrası Türkiye dahil bir çok ülke İngiltere ile bazı ülkelere uçuşlarını geçici süreliğine durdu. Bu açıklama piyasalar tarafında negatif algılandı. Ancak, ABD’de 900 milyar dolarlık ek teşvik paketi konusunda anlaşma sağlanması bu haberin negatif etkisini azaltmış görünüyor. Noel tatili nedeniyle önümüzdeki hafta yurtdışında düşük hacimli zayıf bir seyir oluşması beklenirken, BIST’in pozitif ayrışarak TCMB faiz kararı öncesi yükseliş eğilimini koruması bekleniyor. ABD vadeli endeksleri ek teşvik paketi beklentileriyle BIST kapanışına göre sınırlı pozitif seyir izlerken virüsün yayılma hızının artışının açıklanması sonrası Almanya vadeli endeksleri
BIST’in Cuma kapanışına göre %1,5’e yaklaşan düşü şle yeni haftaya başlıyor. Asya borsalarında ise karışık bir görünüm var. Endeksin güne negatif eğilimle başlaması beklenirken, yeni zirve denemeleri ve yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir.

Yurtdışı borsalardaki kar satışlarının devamı durumunda BIST’te de daha sınırlı olmakla birlikte kar satışları yaşanabileceğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Haftanın son işlem günü USD/TRY paritesi, 7,6399-7,6574 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,87 oranında değer kaybıyla 7,6406 seviyesinden tamamladı. %50 Dolar ve de %50 Euro içeren döviz sepeti karşısında ise Lira %0,94 oranında değer kazandı. Cuma günü borçlanma araçları piyasasında, on yıllık gösterge tahvilinin getirisi %12,87-%13,04 seviyeleri arasında hareket ederek günü, önceki kapanışa göre 14 baz puan düşüşle %12,89 seviyesinden tamamladı.

Eski zirveler geçilmeden yükselişlere temkinli yaklaşılmalı

 

Volatilite yerli varlıklarda seyri değiştirmeyebilir

 

Küresel piyasalarda mutasyon endişeleri gündemde

 

Marka ve İş Bankası A sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 21/12/2020

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)