E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni zirve denemeleri gerçekleşebilir---

Yeni zirve denemeleri gerçekleşebilir

Yeni zirve denemeleri gerçekleşebilir
17 Şubat 2021 - 09:10 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalarda gerçekleşenler ve beklentiler belirtiliyor

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak’ın Kuzeyinde bulunan Gara kentine gerçekleştirilen operasyonun ‘tehditlerin yoğun olduğu yerlere doğru genişletileceği ve güvenli hale getirilen yerlerde ne kadar gerekiyorsa o kadar kalınacağına’ yönelik haklı açıklamalarını piyasa potansiyel bir jeopolitik risk olasılığının belireceği şeklinde algıladı. Bu sayede Bist100 endeksi sert satışlar ile karşılaşarak 1522 seviyelerine kadar geri çekildi. Bu seviyenin ardından bir miktar tepkinin oluşması sonucu endeks günü %1.26 değer kaybı ile 1542,82 puanda kapatarak küresel piyasalardan negatif ayrıştı.

Global piyasalarda ise St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın enflasyonda yükseliş beklediğine yönelik açıklamaları sonrası ABD 10 yıllık tahvil faizi %1.30 seviyesine yaklaştı. Bu sayede ons altın fiyatlarında sert geri çekilme yaşanarak 1800 seviyesinin aşağısına kaydığını gördük.

Açıklanan verileri incelediğimizde ise ilk olarak Almanya’da Şubat ayı ZEW endeksi 59.6 olan beklentileri aşarak 71.2 seviyesinde gerçekleşti. Euro Bölgesi’ne ilişkin geçtiğimiz yılın dördüncü çeyrek büyüme datası ise ekonominin %5 oranında daraldığını gösterdi. Bu verilerin yanında ABD’den gelen New York Empire State imalat endeksi Şubat ayında 12,1 değeriyle 5 ayın en yüksek seviyesine yükseliş kaydetti.

Ekonomi gündeminde . İlk olarak Ocak ayı perakende satışlar verisini takip ediyor olacağız. Beklenti çekirdek veride %1 ve manşet tarafta ise %1.1 artış yaşanacağı yönünde. Bu verilerin yanında ÜFE ve sanayi üretimi dataları da piyasanın takibinde bulunacak. Özellikle ÜFE verisinin önemli olduğunu ve aylık %0.4 artış kaydedileceği beklentisinin bulunduğunu söyleyelim.

Günü en önemli gelişmesi FED’in 26-27 Ocak tarihli FOMC toplantısının tutanaklarının açıklanıyor olması… Üyelerin enflasyon beklentileri ve bu paralelde politikalarının nasıl şekilleneceğine ilişkin tartışmalarının görülecek olması piyasanın odağında bulunacak. Tutanaklar gece saat 22.00’da açıklanacak.

BIST-100..20g ort üzerinde kalındıkça yeni zirve denemeleri gerçekleştirebilir ve dirençlerini 1552 – 1568 ve 1582 olarak görmeye devam ediyoruz. 20g ort 1530 aşağısında ise gün içerisinde 1505 desteği test edilebilir. Kritik destek ise 1484 olacaktır.

Günün önemli şirket haberleri 17/02/2021

 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)