E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni Zelanda'da terör kurbanları anıldı---

Yeni Zelanda'da terör kurbanları anıldı

Yeni Zelanda'da terör kurbanları anıldı
22 Mart 2019 - 07:17 borsagundem.com

Yeni Zelanda'da terör kurbanları anıldı. Açık alanda kılınan cuma namazı öncesi ezan televizyondan canlı yayınlandı. Başbakan Ardern, törendeki konuşmasında hadis-i şerif okudu. İmam dünyaya seslendi: Terörün dini, ırkı olmaz

Yeni Zelanda, geçen hafta iki camiye düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden 50 kişiyi anıyor. Televizyon ve radyolardan ezan canlı yayınlanırken, ülke genelinde iki dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de saldırıya uğrayan camilerden biri olan El Nur Cami'ndeki törene katıldı.

Cuma namazının ardından saldırıda hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi. 

Anma törenine, El Nur Cami yakınlarında bulunan Hagley Park'ta toplanan binlerce kişi katıldı. Cuma namazı öncesinde okunan ezan ulusal radyo ve televizyonlardan canlı yayınlandı.

HADİS-İ ŞERİF OKUDU

Namaz öncesindeki kısa konuşmasına hadisle başlayan Jacinda Ardern, "Peygamber Muhammed dedi ki 'karşılıklı şefkat, merhamet ve sempatileri ile inananlar tek bir beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder.' Yeni Zelanda'da sizinle. Yasta, biz biriz." ifadeleri kullandı.

"YENİ ZELANDA'NIN YENİLMEZ OLDUĞUNU GÖSTERDİK"

Linwood Camisi İmamı Alabi Lateef Zirullah tarafından okunan ezanın ardında hutbeye çıkan Alnoor Camisi İmamı Gamal Fouda, Başbakan Ardern, hükümet ve Yeni Zelandalılara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Terörün, rengi, dini ve ırkı olmadığını vurgulayan Fouda, "Yeni Zelanda'nın yenilmez olduğunu gösterdik. Dünya bizde sevgi ve birliğin örneğini görebilir. Kalbimiz kırık ama biz kırılmadık (yenilmedik)." diye konuştu.

Törene katılan kadınların büyük bir bölümünün başını örttüğü görüldü.

Yeni Zelanda'da bulunan camilerin büyük bir bölümü bugün kapılarını ziyaretçilere açmaya karar verdi. Ayrıca camilerin etrafında koruma ve dayanışma amacıyla sembolik insan zincirleri oluşturulması da planlanıyor.


Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, cami katliamı kurbanlarının anıldığı
törene de başörtülü olarak geldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)