E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni Zelanda borsasına hacker saldırısı istihbaratı harekete geçirdi---

Yeni Zelanda borsasına hacker saldırısı istihbaratı harekete geçirdi

Yeni Zelanda borsasına hacker saldırısı istihbaratı harekete geçirdi
28 Ağustos 2020 - 13:45 borsagundem.com

Yeni Zelanda borsası dört gündür üst üste siber saldırılar nedeniyle devre kesmek zorunda kalıyor. Maliye Bakanlığı ülke istihbarat birimlerini devreye soktuğunu açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni Zelanda borsası bilgisayar korsanları nedeniyle zor günler geçiriyor. Dört gündür üst üste hackerlar tarafından kesintiye uğratılan ülke endeksi nedeniyle ülkenin kritik mali altyapısı tehdit altında. Devlet makamları sorumluların bulunması için istihbarat faaliyeti başlattı.

Financial Times’ın haberine göre cuma günü ülkenin borsa operatörü NZX’ten yapılan ticaret işlemlerinin normale döndüğüne dair açıklamanın dakikalar sonrasında 135,5 milyar dolarlık endeks deniz aşısı hizmet engelleme saldırılarıyla bir kez daha ticareti durdurma çağrısında bulundu. NZX'e göre, tekrarlanan korsanlık faaliyetleri piyasa bilgilendirme platformlarını hedef alarak, piyasa bütünlüğünün yeniden sağlanması için ticareti dondurmaya zorluyor.

Borsa operatörü NZX’ten yapılan açıklamada ağ servis sağlayıcısı üzerinde çalışmaya devam ettiklerini ve ulusal ve uluslararası siber güvenlik ortaklarıyla siber saldırıların merkezini belirlemeye çalıştıkları bilgisi verildi. Yeni Zelanda borsası yerel saatle 13:00’da tekrar işlem görmeye başladı.

Yeni Zelanda Maliye Bakanı Grant Robertson hükümetin istihbarat birimi GCSB’yi borsa operatörü NZX’le birlikte çalışmakla görevlendirdiğini belirterek borsanın ülke ekonomisi için önemine dikkat çekti.

Hizmet reddi saldırıları bir web sitesine gerçek kullanıcıların erişemeyeceği miktarda fazla istekle sistemi çökertmeyi içeren bir siber saldırı biçimi.

NZX ve Yeni Zelanda istihbarat teşkilatları, kaynağı "deniz aşırı" olarak tanımlamanın sınır ötesi saldırıların olası faili hakkında yorum yapmadılar.

Yerel bir teknoloji haber sitesi olan ZDNet, NZX ve PayPal, MoneyGram ve Hindistan bankası Yes Bank gibi birçok finans kurumuna yapılan saldırıların arkasında Amanda Collective ve Fancy Bear gibi isimleri kullanan hacker gruplarının olduğunu bildirdi.

Hackerlar şantaj mı yaptı?

Siber güvenlik firması Akami bu ay yayınlanan bir notta, hacker gruplarının ABD, İngiltere ve Asya-Pasifik'teki finans, seyahat ve e-ticaret şirketlerine bitcoin'den fidye ödenmesini aksi takdirde hizmet reddi saldırılarıyla karşı karşıya kalacağı tehdidini içeren e-postalar gönderdiğini belirtiliyor.

NZX, böyle bir fidye talebi alıp almadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Uluslararası Finans Enstitüsü’nün üst düzey yöneticilerinden Martin Boer siber saldırılara ilişkin yorumunda, “Bu oldukça sofistike bir DDOS saldırısı gibi görünüyor” ifadelerini kullanarak devlet destekli bir siber saldırı şüphesini uyandırdığını sözlerine ekledi.

Ünlü siteye siber saldırı, şifreler çalındı!

 

Goldman Sachs, yolsuzluk skandalı için Malezya'ya ne kadar ödedi

 

Walmart, TikTok'u almak için Microsoft ile ortak olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)