E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni Zelanda Başbakanı seçim kampanyasına istihdam vaadiyle başladı---

Yeni Zelanda Başbakanı seçim kampanyasına istihdam vaadiyle başladı

Yeni Zelanda Başbakanı seçim kampanyasına istihdam vaadiyle başladı
05 Temmuz 2020 - 16:35 borsagundem.com

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, korona virüs sürecinde ülkede durgunlaşan ekonomi ve isdihdam kaybı sonrası seçim kampanyasına daha fazla iş vaadiyle başladı.

Ülkenin modern tarihinin en popüler başbakanı kabul edilen Ardern, lideri olduğu İşçi Partisi'nin kongresinde Kovid-19 önlemlerine karşı kesin bir kurallar bütününden bahsedilemeyeceğini belirterek eylül ayında düzenlenecek seçimlerle ilgili konuştu.

Ardern, salgın döneminde zarar gören küçük ve orta ölçekli işletmelere faizsiz kredi desteği uygulamasını yıl sonuna kadar uzatacağını ve seçmenlere partisinin hazırladığı planla daha çevre dostu, altyapısı sağlam yeni iş imkanları oluşturacakları vaadinde bulundu.

Ardern, tüm dünyanın ve ülkesinin zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek, "Yakın tarihimizde bu tarz üst üste gelen felaketlerle yüzleştiğimizi hatırlamıyorum. Terör saldırısı, yanardağ patlaması, salgın hastalık ve şimdi de ekonomik krizle karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Ardern tek başına iktidar olmak için çabalıyor

Ardern ve lideri olduğu İşçi Partisi son dönemde ülke yönetiminde gösterdiği başarıdan dolayı oldukça popüler. 39 yaşındaki genç siyasetçi başarılı bir seçim kampanyasına imza atarsa, iktidara tek başına gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ardern'in İşçi Partisi şu anda Yeşiller ve sağ kanattaki Önce Yeni Zelanda Partisi ile koalisyon hükümetini oluşturuyor. Gelecek seçimlerde Ardern'in en büyük rakibi ana muhalefetteki Ulusal Parti olacak. Ulusal Parti'nin salgınla alakalı bir seçim kampanyası yapması bekleniyor.

Son 10 yılda ilk kez ekonomi daraldı

4.8 milyon nüfuslu Yeni Zelanda'da küçük ve orta ölçekli işletmeler ülkenin gayri safi milli gelirinin üçte birini oluşturuyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Yeni Zelanda'da yaşanan korona virüs salgını sebebiyle ülke ekonomisi son son 10 senede ilk kez teknik olarak durgunluk dönemine girmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci05 Temmuz 2020 23:38

    TC deki muhalefet partilerinin hicbir hedef yok ,hedef sifir ,beles hayata alismislar ,tembel kohnemis kafalar.

  • YASEMİN KADIRGALI05 Temmuz 2020 20:41

    böyle başarılı bir lider chp nin başına gerekli.bunun gibi olacak gidip hizipci, franksiyoncu, sadece solu ve sağı kucaklıyacak ve kendisinide inandırıacak islami kesimide ürkütmeyen, vizyon ve projeler sahibi, ileri görüşlü inandırıcı,  bir bayanı chp nin başında görmek isteriz.yoksa mevcut başkanla 100 tane daha seçim olsa yine iktidara gelemeyiz.

  • ZELİHA KARAKAŞLI05 Temmuz 2020 20:37

    böyle başarılı, işini bilen projeleri olan, halkın sevdiği  kimseler muhalefet partilerinin başına gelmeli .ama nerede.ölene kadar partiyi bırakmıyorlar.hiç bir başarısı olmadıkları halde yine partinin başındalar.ondan sonra da hak hukuk adalet diye gençlerin önlerini tıkıyorlar.sistemi kurmuşlar  halk bunlardan menfaat umdukları için kıllarını kıpırdatmıyorlar.böyle ömrümüz gelip gidiyor.

  • doğru05 Temmuz 2020 17:22

    bizede böyle siyasi liderler gerekiyor...

  • EKRİST05 Temmuz 2020 20:30

    CHP nin başına özellikle.50 senedir hiç başarısı olmayan bir türlü partiyi ranttan dolayı bırakamıyorlar.