E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni YSK başkanı belli oldu---

Yeni YSK başkanı belli oldu

Yeni YSK başkanı belli oldu
24 Ocak 2020 - 15:19 borsagundem.com

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına, görev süresi dolan Sadi Güven'in yerine Muharrem Akkaya seçildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'in görev süresinin dolmasının ardından bugün 11 üyenin yaptığı seçimle yeni başkan belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu'nun yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu.

ESKİ YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN:

7 senede 8 seçim yaptık. Bunun bir kısmını yeni başkanlığa seçilen değerli arkadaşım Muharrem bey ile birlikte yönettik. Tecrübeli bir isim. Ülkemiz seçimleri açısından inşallah hayırlı seçimlere vesile olur. Böyle bir arkadaşıma YSK'yı devretmekten mutluyum. Kendisine başarı diliyorum. Şu anda artık seçimle ilgili konuşma zamanı değil. Ancak bu dönemde bana yardımcı olan kurumda çalışmış tüm kurum üyelerime, siyasi parti temsilcilerime, çeşitli bakanlıklara ve onların yöneticilerine huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum.

Bir teşekkür de size sunmak istiyorum. Biz 8 seçimi çok yoğun şekilde basın mensuplarıyla birlikte yaşadık. Seçim döneminde vermek istediğim mesajları sizler aracığıyla vatandaşlara ilettim. Siz soğukta sıcakta beklerken önemli görevleri yerine getirdiniz. Ben tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum.

YENİ YSK BAŞKANI MUHARREM AKKAYA'DAN AÇIKLAMA

Önce 6 üyemizin görev süresi sona ermişti, üyelerimiz seçildi başladılar. Seçim sürecine göre bugün de başkanlık seçimi yapıldı. Yüksek kurul oylarıyla beni bu göreve layık gördü. İnşallah ben de sayın başkanım gibi bu görevi onurlu bir şekilde bitirip, bir meslektaşıma devretmek isterim. Ben 40 yılı aşkın bir süredir teşkilatımızda hakimlik yapmış, yargıtay üyeliği yapmış bir kişiden bu görevi almaktan onur duyuyorum. Başkanımızın bilgi ve tecrübesinden faydalanmak istiyorum. Görev süresi dolan arkadaşlarımıza ve yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR24 Ocak 2020 22:41

    HAYIRLI olsun yeni vazifeniz Sn. Başkanım. 2023 REİS'İN EZİP GEÇTİĞİ seçimlerin yönetiminde başkanlık yapacaksınız, ne mutlu size.

  • Evvela24 Ocak 2020 21:48

    Bu yenisi de 2021 erken seçiminde kurtaramaz. Millet tokatı koyacaktır tıpkı belediyelerde olduğu gibi. Bu borsada iki kuruş kazanıp yorum ve puanlamalarını karina zararına göre siyasi tercihini yapan yatırımcı tiplemelerine benzemez halk. Artık uyandı. Yalanı dolanı hileyi çaktı. Ekonomi harbi sıkıntılı, işsizlik yüksek.

  • siyah adam24 Ocak 2020 23:59

    yav ben çok şaşıyorum aslına bakarsan sizin gibi cahil insanları karşıma alıp polemik yapmak benim cazibeme gidiyor ama bazı kalın kafalılarada cevap vermeden geçemiyecem CHPnin iktidar olma gibi bir lüxü yok olamazda zaten on aklınızdan kaldırın çünkü o kapestesi yok ancak muhalefeti yaparlar diye em ama onuda beceremiyorlar iyi bir muhalefete ihtiyaç var bu ülkede ama maalesef siz merak etmeyin ölüm zülum olmadıkça reis 2023 değilde daha ilerisi günlerin planını yapıyor ne demiş atalarımız it ürür kervan yürür demiş

  • CHP hezimetine,seçim isterük diyen dötlüden biri.24 Ocak 2020 21:42

    S.Güven'i mumla arayacağız.

  • vatandaş24 Ocak 2020 19:52

    BU bıyıklı bakın görün sadi güveni aratacak hemde çokkkkkkkkkk ,allah sonumuzu hayreylesin millete akıl fikir versin

  • hak24 Ocak 2020 18:04

    inşallah tarafsız ve hakkaniyetli olur.

  • Ryu ken 24 Ocak 2020 17:50

    +%10 biat +%50 çakallık eklenerek yeni modelimiz hizmete sunulmuştur.

  • Ozan24 Ocak 2020 16:57

    Akp her yere sızıyor bunu kimde öğrendi derseniz eski kankilerinden.