E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni yılda Meclis'te yoğun mesai---

Yeni yılda Meclis'te yoğun mesai

Yeni yılda Meclis'te yoğun mesai
01 Ocak 2022 - 10:46 borsagundem.com

TBMM, yoğun çalışma temposunu yeni yılda da sürdürecek. Öğretmenlik meslek kanunundan, yargı paketine kadar birçok başlık genel kurul gündemine gelecek. Spor yasası ve kripto para düzenlemesi de bu başlıklar arasında olacak.

Yeni yılda Meclis'i yoğun bir mesai bekliyor. Gündemin ilk sırasında stokçulukla mücadele teklifi olacak. Komisyondan geçen teklif Genel Kurulun gündemine gelecek.

Düzenleme stokçuluk yaptığı belirlenenlere 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası öngörüyor.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi de Meclis başkanlığına sunuldu. Teklife göre öğretmenlik mesleği, kariyer sistemiyle 4 grupta sınıflandırılacak, uzman ve baş öğretmenlerin maaşlarında artış olacak. Göstergeler ise 3 bin 600'e yükseltilecek.

6'ncı yargı paketi gündeme alınacak

Yeni yılda yargıda reform çalışmaları da devam edecek. Hazırlanan 6'ncı yargı paketi, kısa zamanda Meclis gündeminde olacak. Bu paketle kadınlara yönelik taciz ve takip eylemlerinin cezaları ağırlaştırılacak.

Kulüp başkanları kendi dönemlerindeki borçlardan sorumlu olacak

Spor yasası teklifi ise kulüplerin borçları ve menajerlik sistemini ele alacak. Kulüp başkanları kendi dönemlerindeki borçlardan sorumlu olacak.

Kripto para düzenlemesi

Yeni yılda kripto para yasasına ilişkin bir düzenleme de yapılacak. Kripto para platformları ve hizmet sağlayıcılarına izin yetki belgesi ve vergi alınması gibi konular teklifte yer alacak.

Yatırımcıların mağduriyet yaşamaması için hizmet sunucu şirketlere şeffaflık şartı teklifte olacak.

Galatasaray'da Burak Elmas futbolcularla görüştü!

 

Meclis'teki kripto para toplantısında neler görüşüldü?

 

Kripto paralar için 2022 ilk çeyrek kritik dönem

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.01 Ocak 2022 12:57

    1980 ÖNCESİ SIGARA SEKER İNSAAT DEMİRI GİBİ ÜRÜNLERİ STOKLAYIP FİYATLARIN ARTMASINI BEKLEYEN FIYATLAR ARTTIĞINDA DA STOKLARINI BİLDİRMEYEN STOKÇULARDAN FİYAT FARKI ALMAK İÇİN MALIYE STOK TESPITİ YAPARDI