E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni varyantta piyasalar ihtiyatlı iyimser---

Yeni varyantta piyasalar ihtiyatlı iyimser

Yeni varyantta piyasalar ihtiyatlı iyimser
30 Kasım 2021 - 08:13 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Omicron ile ilgili kilitlenmelerin şimdilik masanın dışında olduğunu ve Amerikalıları varyant hakkında panik yapmamaya çağırmasını ile birlikte ABD piyasası yine yeşil renkteler. İlaç şirketlerinin Pfizer, Biontech , Moderna ve Johnson & Johnson aşı üzerinde çalıştıklarını, varyantı ciddiye aldıklarına dair açıklamaları, daha fazla Kovid kısıtlaması potansiyeli konusunda endişeli olan yatırımcılar için güven verici oldu.

ABD piyasaları kapandıktan sonra da, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, 18 yaş ve üzerindeki herkesin Pfizer veya Moderna Kovid aşılarından altı ay sonra veya Johnson & Johnson aşısından iki ay sonra takviye alması gerektiğini söyledi .

Asya piyasaları da Omicron varyantının korona virüs pandemisini kötüleştirecek yaygın bir küresel ekonomik bozulmaya neden olmayabileceği konusunda ihtiyatlı bir şekilde iyimser olmalarıyla pozitif seyirdeler.

Sonuç olarak yeni varyantların gelmesine alışacağız. Ancak yenilenen ve yaygın karantinalar olmadığı sürece, V şeklindeki toparlanma bozulmadan, özellikle ABD'de Kazanç tahminlerinde gerileme olmadığı sürece pozitif kalmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Geçen haftaki sert realizasyonda iki gündür yerine alımlara bırakmış durumda.

Gösterge 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi, Pazartesi günü ABD'nin %1.529'luk kapanışına kıyasla %1.5192'den işlem görürken, daha yüksek Fed fon oranları beklentileriyle yükselen iki yıllık getiri,%0.51'den %0.502'ye geriledi. Altında ise , diğer piyasaların güçlenmesinin bir sonucu olarak gevşeme görmüştük ardından 07:03 itibariyle %0,27 artışla 1788 ons/usd'den işlem görmekte

Bugünün gündemine baktığımızda ise; Yurt içinde GSYH, yurt dışında Almanya işgücü, ABD konut fiyat verileri , Fed Başkanı Powell ve Hazine Bakanı Yellen'in sunumlarının ön plana çıktığını görmekteyiz. 3Ç21 GSYH büyümesi ile ilgili piyasa beklentisi büyümenin geçen seneye göre 8.0 olması yönünde bizim beklentimiz ise 9.3. 2021 GSYH büyüme tahminimizi de %10,01 olarak koruyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)