E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni vadeli işlem sözleşmeleri 20 Aralık'ta işleme başlayacak---

Yeni vadeli işlem sözleşmeleri 20 Aralık'ta işleme başlayacak

Yeni vadeli işlem sözleşmeleri 20 Aralık'ta işleme başlayacak
18 Aralık 2019 - 16:18 borsagundem.com

Yeni endeks (BIST Likit Banka ve BIST Banka Dışı Likit 10) vadeli işlem sözleşmeleri mevcut endeks vadeli işlem sözleşmeleri ile aynı sözleşme unsurlarına sahip olarak 20 Aralık 2019 tarihi itibarıyla işlem görmeye başlayacak.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, likiditesi yüksek paylardan hesaplanan endekslere dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin Borsa Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) işlem görebilmesini teminen BIST Likit Banka Endeks ile BIST Banka Dışı Likit 10 Endeks Vadeli İşlem Sözleşmelerinin işleme açılmasına karar verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "BISTECH üye serbest test ortamına söz konusu sözleşmelerin tanımlandığı ve testlerde olumsuz bir durum tespit edilmemesi halinde yeni endeks vadeli işlem sözleşmelerinin 20/12/2019 tarihinde işleme açılmasının planlandığı ilan edilmiştir." denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

"İşleme açılacak sözleşmeler ile ilgili olarak testlerde olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Yeni endeks (BIST Likit Banka ve BIST Banka Dışı Likit 10) vadeli işlem sözleşmeleri mevcut endeks vadeli işlem sözleşmeleri ile aynı sözleşme unsurlarına sahip olarak 20/12/2019 tarihi itibarıyla işlem görmeye başlayacaktır. Söz konusu sözleşmeler 02/01/2020 tarihi itibarıyla gelir paylaşımlı piyasa yapıcılık programı içerisine dahil edilecektir.

Diğer taraftan, ilgi (b)’de kayıtlı Duyurumuz ile 01/01/2020 tarihinden itibaren nakit temettü dağıtımlarında temettü verim oranının %15’i geçtiği durumlarda özsermaye hali uyarlaması yapılmayacağı ilan edilmiştir. Yeni endeks vadeli işlem sözleşmeleri, söz konusu sözleşmelerde piyasa yapıcı hak ve yükümlülükleri ve nakit temettü dağıtımlarında temettü verim oranının %15’i geçtiği durumlarda özsermaye hali uyarlaması yapılmamasına ilişkin olarak Borsa İstanbul A.Ş. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Prosedürü’nde (VİOP Prosedürü) güncellemeler yapılmıştır"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)