E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni sürüm tamam, şimdi sıra 20 gün sonra iki sıfır atmada---

Yeni sürüm tamam, şimdi sıra 20 gün sonra iki sıfır atmada

Yeni sürüm tamam, şimdi sıra 20 gün sonra iki sıfır atmada
07 Temmuz 2020 - 14:28 borsagundem.com

Yatırımcı dünyası, Borsa İstanbul’daki Endeksten iki sıfır atma çalışmalarını heyecanla izliyor. Borsagundem.com'un iki ay önce duyurduğu planlamanın ilk aşaması yeni sürüm tamamlandı. Büyük hedef 27 Temmuz’da…

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL

Sermaye Piyasalarının, finans dünyasının ve yatırımcı cephesinin geçtiğimiz Mayıs ayında, Borsagundem.com ve Finansgundem.com’dan duyduğu Borsa İstanbul’da "BİST Pay Endekslerinden İki Sıfır Atılması Projesi"ne yönelik testlerde flaş gelişme… Heyecan uyandıran manşetlerden iki ay sonra, haberlerde de belirtildiği gibi 6 Temmuz 2020’de BISTECH Sistemi'nde BISTECH 2.11 versiyonu olarak adlandırılan yeni sürüme geçiş yapıldı.

5 Haziran 2020’de başlatılan kritik çalışmaların ardından 5-10 Haziran, 12-19 Haziran ve 26 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen provalarda testlerin başarılı olması üzerine ilk aşama "BISTECH Sistemi 2.11 Versiyon Geçişi" dün itibarıyla uygulamaya konuldu.

İşlem sisteminde ve işlem sistemine bağlantı kanallarında yapılan performans iyileştirmeleriyle en hızlı BISTECH deneyimi yeni sürümle borsaya ‘merhaba’ derken, asıl ve en önemli aşama "endeksten iki sıfır atma" hedefi için de geri sayım start aldı. Konuyla bağlantılı 10-17 Temmuz’da yapılacak son testin ardından herhangi bir aksilik çıkmaması halinde yatırımcıları 27 Temmuz’da yepyeni bir BİST karşılayacak; "BIST Pay Endekslerinden İki Sıfır Atılması” planı uygulamaya konacak.

15 Mayıs 2020’de yayınlanan ve gündeme oturan ‘endeksten sıfır atma’ haberlerimizdeki ayrıntılarda da yer aldığı gibi, Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, yeni tip korona virüs salgını tedbirlerinin neden olduğu olağanüstü koşullar ve değişen çalışma düzeni nedeniyle, üyelerden gelen talepler doğrultusunda "BISTECH Sistemi 2.11 Versiyon Geçişi" ve "BIST Pay Endekslerinden İki Sıfır Atılması"na ilişkin projelerin ertelendiği bildirilmiş, 6 Temmuz ve 27 Temmuz yeni tarihler olarak belirtilmişti.

Endeksten sıfır atma testleri haziranda başlıyor

Borsa İstanbul küresel piyasaları izliyor

Borsalar Biden zaferine odaklandı

Borsa İstanbul'da kredili işlemlerin maliyeti arttı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)