E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni SP Kanunu piyasa odaklı!---

Yeni SP Kanunu piyasa odaklı!

Yeni SP Kanunu piyasa odaklı!
22 Ekim 2013 - 10:07 borsagundem.com

SPK 2. Başkanı Bekir Sıtkı Şafak, katıldığı konferansta yeni Sermaye Piyasası Kanunu'nu anlattı

MURAT DEMİRBAĞ-BORSAGUNDEM.COM
Boğaziçi Avukatlar Derneği (BAVDER) tarafından düzenlenen “İkincil Düzenlemeler Işığında 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu” konulu konferans Borsa İstanbul Konferans Salonu’nda başladı. Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan'ın açılış konuşmasından ardından SPK 2. Başkanı Bekir Sıtkı Şafak, yeni kanun hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Şafak'ın  konuşmalarından satır başları;

Sermaye Piyasası Kurulu İkinci Başkanı Bekir Sıtkı Şafak, sermaye piyasalarına yönelik 2 ikincil düzenlemenin Başbakanlık'ta yayımlanmayı beklediğini belirterek, "Bunun dışında 48 tane ikincil düzenleme için de kurul ön çalışmasını tamamlamış, bazı taslaklar görüşlere açılmıştır" dedi.

Şafak, Boğaziçi Avukatlar Derneği (BAVDER) tarafından düzenlenen "İkincil Düzenlemeler Işığında 6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu" konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, yeni SPK Kanunu'nun piyasa ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan, özellikle İstanbul'un küresel bir finans merkezi olmasını hedefleyen özelliklere sahip olduğunu kaydetti.

İhraçcılar, yatırımcılar ve sermaye piyasası profesyonelleri arasındaki çıkar çatışmalarının sermaye piyasalarının doğasında mevcut olduğu dikkate alınarak ikincil düzenlemelerin yapılmaya devam edildiğini aktaran Şafak, Kurul'un kanundan aldığı yetki çerçevesinde piyasanın adil ve şeffaf oluşumunu sağlamaya, Türk sermaye piyasalarının rekabet gücünü artırmaya ve kurum ile kişiler arasındaki menfaatler dengesini kurmaya yönelik ikincil düzenlemeler yapma hedefinde olduğunu dile getirdi.

Yeni Sermaye Piyasası Kanunu'na dayanılarak çıkarılması gereken yaklaşık 70 tane ikincil düzenlemenin bulunduğu bilgisini veren Şafak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunların bir kısmı tebliğ, bir kısmı da yönetmelik niteliğindedir. Bunlardan birçoğu yeni Sermaye Piyasası Kanunu'na uyum anlamında ciddi değişiklikler içermekteyken, baştan yazılması gereken düzenlemeler niteliğinde iken, bazıları da ufak tefek değişiklik ve uyarlamalarla ayarlanabilecek niteliktedir. Bugün itibariyle çıkarılması gereken ikincil düzenlemelerin 24 tanesi yayımlanmıştır. 2 tanesi şu anda Başbakanlık'ta yayımlanmayı beklemektedir. Bunun dışında 48 tane ikincil düzenleme için de kurul ön çalışmasını tamamlamış, bazı taslaklar görüşlere açılmıştır."

Sonbahar dönemi içerisinde, 2014'ten önce tamamlayarak yayımlamayı planladıkları bir dizi ikincil düzenlemenin daha bulunduğunu belirten Şafak, "Bunlardan 2 tanesi burada tartışılacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)