E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakYeni şehrin deprem riskleri belirlendi---

Yeni şehrin deprem riskleri belirlendi

Yeni şehrin deprem riskleri belirlendi
27 Mayıs 2014 - 06:18 borsagundem.com

Çevre Bakanlığı İstanbul'da kurulacak Yenişehir Rezerv Yapı alanının mikro bölgeleme etüd çalışmalarını tamamladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’da kurulacak Yenişehir Rezerv Yapı Alan içinde kalan 24 bin 475 hektarlık alanın mikro bölgeleme etüd çalışmalarını tamamlayarak raporlarını hazırladı.

Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'tekihaberine göre Bakanlık, böylece Başakşehir, Hadımköy, Arnavutköy ve Küçükçekmece’yi de kapsayan alanda olası afet tehlikelerini ve zeminin mühendislik parametlerini belirleyerek yerleşime uygunluk değerlendirmesini yaptı. Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yerleşime açılacak rezerv yapı alanına dair yapılan mikrobölgeleme etüt çalışmasında jeofizik çalışmalar, arazi incelemeleri, sondaj çalışmaları, olası afet riski değerlendirmesi yapıldı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce hazırladığı jeoloji haritaları üzerinde de karelaj-hücrelendirme çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında bölgede yeraltı radarı ölçümü, sismik yansıma ölçümü, sismolojik etüdler gerçekleştirildi. Yenişehir için son derece önemli olan çalışmalar 4 etap halinde yapıldı. 

İlk etap, Arnavutköy İlçesinin Boyalık, Baklalı, Yassıören, Dursunköy Köyü’nü, Hadımköy Beldesinin, Çilingir, Hastane, Sazlıbosna Mahallesi’ni ve Başakşehir İlçesinin Şamlar Mahallesi’nin bir kısmını kapladı. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış jeoloji haritaları üzerinde; dolgu birimlerin, alüvyon alanlar karelajlanarak çalışma alanında 412 adet hücre oluşturuldu. İkinci etap ise Arnavutköy İlçesinin, Çilingir, Baklalı, Hacımaşlı Köyü’na, Taşoluk ve Haraçcı Mahallesi ile Hadimköy Beldesinin, Sazlıbosna Köyü’nü içerdi. Ön çalışmada alüvyon birimler 5 milyon 730 bin metrekare, diğer birimler ise 61 milyon 430 bin metrekare alanı kapladı.

ARAZİ ZEMİNİ İNCELENDİ

Üçüncü etap ise Arnavutköy, Başakşehir, Avcılar ve Esenyurt İlçelerinde çoğunluğu sanayi alanlarını kapsayan idari sınırlarda oldu. Buna göre dolgu birimlerde 52 adet, alüvyon birimlerde 94 adet, diğer birimlerin gözlendiği alanlarda ise 252 adet hücre oluşturuldu. Çalışmaların dördüncü etabında ise dolgu birimlerde 152 adet, alüvyon birimlerde 129 adet, diğer birimlerin gözlendiği alanlarda ise 129 adet hücre kuruldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)