E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni pozisyon açmayın!---

Yeni pozisyon açmayın!

Yeni pozisyon açmayın!
09 Aralık 2011 - 09:34 borsagundem.com

Analistler dünden gelen zayıflığın bugün de sürmesinin olası olduğunu söylüyor ve bu nedenle yeni pozisyon açılmasını önermiyorlar

Avrupa Birliği liderler zirvesinden piyasaları tatmin edecek kararlar çıkmamasının yanı sıra dünden gelen zayıflığın bugün de süreceğini düşünmemiz nedeniyle IMKB-100 endeksinin bugüne 53.350 (-141 puan) civarından başlayacağını tahmin ediyoruz.
Dün global piyasalar açısından beklediğimiz nispi iyimser hava, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin yaptığı açıklamaların yanı sıra Avrupa Birliği liderler zirvesine yönelik çıkan söylentilerle gerçekleşmedi ve Avrupa borsaları %2'ye yakın seviyelerde değer kaybetti. ABD'de beklentiden iyi gelen haftalık işsizlik maaş başvuruları datası ile Avrupa ve İngiltere Merkez Bankalarının faizleri değiştirmemesi piyasalarda herhangi bir etki yaratmazken, Citigroup'un Türkiye'ye yönelik negatif yönlü tavsiye değişikliği IMKB'nin önceki günün aksine yurtdışından negatif yönde ayrışarak günü %3'ü aşan seviyede ekside kapatmasında önemli rol oynadı. Bu sabaha geldiğimizde ise, Asya Pasifik borsalarının Japonya ve Çin'den gelen bir takım makro veriler doğrultusunda ekside seyrediyor. Özellikle büyümeye yönelik endişeler bu eksi seyirde başrolde yer alırken, ABD ve Avrupa vadeli borsalarının eksisi IMKB'nin de benzer şekilde açılabileceğinin sinyallerini veriyor. Bu kapsamda, AB zirvesinden şu ana kadar gelen açıklamalar karışık ve piyasaları tatmin edici seviyede olmaması gösterge endeksin yeni güne 53.350 puan civarından başlamasının muhtemel olduğunu gösteriyor.
Bugün piyasa gündemine baktığımızda, AB zirvesinin sonuçlarının haricinde ABD'de tüketici güveni ve Türkiye'de bankacılık sektörü verileri olduğunu görmekteyiz. Verilerin önem derecesi ve sayısı nedeniyle datalardan ziyade AB zirvesi sonuçlarının piyasalarda gün boyunca baskın olacağını tahmin ediyoruz. Bu çerçevede, dünden gelen zayıflığın bugün de sürmesi olası ve bu nedenle yeni pozisyon açılmasını önermiyoruz.
Destekler: 53.400 - 52.900 - 51.800, Dirençler: 53.800 - 54.800 - 55.400
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: BIMAS, YAZIC 
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)