E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni KHK ile TMSF kayyum oluyor---

Yeni KHK ile TMSF kayyum oluyor

Yeni KHK ile TMSF kayyum oluyor
02 Eylül 2016 - 09:10 borsagundem.com

Yeni KHK ile şirketlere kayyum atanmayacak, satış ve tasfiye işlemleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılacak.

Dün kabul edilen kanun hükmünde kararname (KHK) ile iflas erteleme sürcinde yeni bir düzenlemeye gidildi.

Söz konusu KHK'da, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle 4 Aralık 2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 133'üncü maddesi uyarınca ve devirle kayyumların görevleri sona erdi. Buna göre, satış ve tasfiye işlemleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılacak.

Halka açık şirketlerin kayyum atanmış başlıcaları arasında hükümetin "terör örgütü" olarak nitelediği Fethullah Gülen cemaati ile bağlantılı Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji yer alıyor.

Resmi Gazete'de dün gece yayımlanan 674 sayılı KHK'ya göre TMSF, "şirketlerin mali durumu, ortaklık yapısı, diğer sorunları veya piyasa koşulları nedeniyle mevcut halin sürdürülebilir olmadığının... tespit edilmesi durumunda" şirketlerin veya şirket varlıklarının satılmasına veya feshine karar verebilecek.

İşadamı Ahmet Arslan’ın organize ettiği Fikir Sofrası Düşünce Platformu tarafından düzenlenen Yeni Türkiye ve Ekonomide Güçlü Kalkınma Modeli Çalıştayı’nda, bakanlarla yapılan oturumlarda banka yöneticilerinin bakanlara “Yönetimine el konan şirketlere kayyum atanıyor. O şirketlerde işleyişi bilenler de uzaklaştırıldığı ya da gözaltına alındığı için bu kurumların mali bünyelerinde zafiyetler yaşanabiliyor. Hal böyle olunca bizim endişelerimiz de artıyor. Zira 50-100 milyon liralık krediler var bankalarda ortalama ama toplamda milyarı geçiyor. Bu kurumların uzun süre kayyumlarla yönetiminden çok el konulup özelleştirilmesi yani satılması, riskin bankacılığa sıçramaması açısından da önemli” dediği öğrenilmişti.

Habertürk'ten Yavuz Barlas'ın aktardığı haberde hükümetin konuyla ilgili bir KHK hazırlığında olduğu belirtilmiş, bu haberin ardından Koza Altın gibi halka açık şirketlerin hisselerinde yükselişler görülmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KOza Çalışanı17 Eylül 2016 12:57

    Sayın Mesut Kaya Bey İşten çıkarılan personellerin birçoğu tazminatlarını aldılar.Alamayan çalışanlar ise yüz kızartıcı suç işleyen ve Terör örgütü FETO ya himmet parası adı altında para toplayan lardır.

  • BİMER DEN BAŞVURUN02 Eylül 2016 13:02

    BAŞBAKANLIK MAKAMINAIPEKE, KOZAA, VE KOZA ALTIN Şirketlerinin yatırımcısıyım.FETÖ örgütüne bağlı olarak ticari faaliyetlerini yürüten KOZAİPEK grubu şirketleri için masum insanların mülkiyet haklarının korunmasını ülkesini seven bir yatırımcı olarak,talep ediyorum..Geçmişte bu tür mülkiyet sorunu olan şirketlere el konulması sonucu yüzbinlerce halka açık hissedar mağdur oldu ve hiçbir suçu/günahı yokken ve devletine güvendiği halde hissedarlık hakları zarar gördü. (Demirbank, Yaşarbank v.b. TMSF ye devir olan şirketler)KOZAL, İPEKE, KOZAA şirketlerinde alınacak tedbirlerde masum olan, devletine bağlı ve hiçbir suçu olmayıp, FETÖ terör örgütüne asla destek vermeyen yatırımcıların korunmasını ve olası yasal tedbirler alınırken, bu yatırımcıların mülkiyet haklarını koruyan içerikte bir yasal tedbir alınmasını talep ediyorumGereğini saygılarımla arz ederim.Talepte Bulunan:

  • mesut kaya02 Eylül 2016 09:40

    kayum atana şirketlerde işten çıkarılan personelin neden tazminatın ödemiyorlar kimler güveneceğiz biz devlette bunu yaparsa ne olacak bizlerin durumu