E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni kabinede kimler olacak?---

Yeni kabinede kimler olacak?

Yeni kabinede kimler olacak?
09 Aralık 2013 - 10:26 borsagundem.com

AK Parti'de kabine heyecanı devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın kabineye alması muhtemel isimleri Radikal'den Murat Yetkin yazdı

Murat Yetkin bugün yeni kabine için muhtemel isimleri yazdı. Kulislerde bakanlık için en çok ismi geçenler şöyle:

Şu ana dek kesinleşen iki isim oldu: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep, Adalet Bakanı Sadullah Ergin Antakya’dan aday gösterildi. Her iki il de Suriye sınırında ve belediyeler zaten AK Parti’nin elinde. Ancak Suriye krizi nedeniyle Hatay’ın son iki yıldır yaşadıkları Ergin’in işinin o kadar kolay olmayabileceğine işaret ediyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın (AK Parti’nin) işinin çok kolay olmadığı bir büyükşehir de CHP’nin güçlü olduğu İzmir. Belki de bu nedenle Yıldırım hâlâ umudunu korusa da Erdoğan’ın Yıldırım’ı İzmir’e resmen aday göstermesiyle kabinede yeni isimle doldurulacak koltuk sayısı üçe çıkabilir.

NUMAN KURTULMUŞ KABİNEDE OLACAK MI?

Kurtulmuş’un özel bir durumu var. Sorulduğunda doğrulanmayan iddialara göre, Kurtulmuş’un 2012’de HAS Parti’yi dağıtıp AK Parti’yle bütünleşmesi sürecinde ilk kabine değişikliğinde bakanlar kurulunda prestijli bir konuma gelme beklentisi de dile getirildi ve kabul gördü.

Kurtulmuş’un içinde yer alabileceği bir kabine değişikliği üzerine, Başbakan Erdoğan ne kadar itibar eder bilinmez ama üretilen bazı senaryolar da var AK Parti kulisinde. Bunlardan birine göre, Davutoğlu, terfien dış ilişkilerin tamamından sorumlu Başbakan Yardımcılığına getirilirken, dış siyaset ve sermaye çevrelerinde itibar ve etkinliğe sahip Ali Babacan yeniden Dışişleri Bakanlığı’na atanabilir, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığına da Kurtulmuş getirilebilir. Ama dediğimiz gibi, bu bir senaryo.

Kurtulmuş gibi özel durumu olan bir isim de DYP Genel Başkanlığı’nı bıraktıktan sonra 2012’de AK Parti’ye katılarak Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Süleyman Soylu; onun da bakanlık beklentisi olduğu biliniyor.

Daha önce İçişleri Bakanlığı için adı geçen Başbakan’ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan da bakanlık potasındaki isimlerden birisi olarak sayılıyor.

ADALET BAKANLIĞI'NA MUSTAFA ŞENTOP

Bu çerçevedeki bir isim de Mustafa Şentop. Dağılan yeni anayasa yazım çalışmalarında partisi adına sözcülük yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop’un ismi Sadullah Ergin yerine Adalet Bakanlığı için geçiyor. Şentop olsa da olmasa da yeni Adalet Bakanını, Erdoğan’ın Kürt sorununa siyasi çözüm bulma arayışında Ergin’in üstlendiği ağır sorumluluğu devam ettirme işi de bekliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)