E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiYeni İHA BOYGA geliyor---

Yeni İHA BOYGA geliyor

Yeni İHA BOYGA geliyor
28 Eylül 2021 - 16:28 borsagundem.com

Türk savunma sanayii, havan mühimmatı taşıyabilen döner kanatlı insansız hava aracı BOYGA ile yeni bir kabiliyet daha kazanıyor.

Son dönemlerde insansız hava araçlarında farklı kategorilerde çok önemli projelere imza atan Türk savunma sanayii, havan mühimmatı taşıyabilen döner kanatlı insansız hava aracı BOYGA ile kritik bir kabiliyet daha kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinesinde tarihinin en verimli ve güçlü dönemlerinden birini yaşayan Türk savunma sanayii sahadaki ihtiyaçlara göre yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, çalışmalar kapsamında havan mühimmatı taşıyan döner kanatlı insansız hava aracı BOYGA'nın uçuş görüntüsünü paylaştı.

TRT Haber'de yer alan habere göre Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen BOYGA'nın 81 mm havan mühimmatı bırakabildiği bilgisini veren SSB Başkanı Prof. Dr. Demir, söz konusu platformun geliştirilmiş balistik kestirim algoritması sayesinde mühimmatı hedef üzerine bırakabildiğini söyledi.

BU ALANDAKİ ÜRÜN AİLESİ GENİŞLİYOR

Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde yürütülen BOYGA projesi Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) tarafından hayata geçiriliyor. Platformun mühimmat entegrasyonu ise Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından gerçekleştiriliyor.

Sabit ve döner kanatlı, mini vurucu İHA sistemleri, keşif ve gözetleme amaçlı insansız sistemler alanında çalışmalar yürüten STM, BOYGA ile ürün gamına yeni bir oyuncu daha kazandırdı.

Maksimum kalkış ağırlığı 15,6 kilogram olan BOYGA, 1 adet 81 mm havan mühimmatı ile 35 dakika boyunca havada kalabiliyor. Uçuş irtifası en fazla bin 500 metreye kadar çıkabilen BOYGA'nın sahada çok kritik görevlerde önemli işlere imza atması bekleniyor.

F-16'nın kokpitinden TİHA görüntüleri paylaşıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ28 Eylül 2021 22:32

    askerin daha çatışmasına fazla gerek yoktur.

  • Mucise Reis ;)28 Eylül 2021 21:45

    Gelir gelmesine ama, anca kamerası ile trafik cezası keserler bizlere. Hep vatandaşa yansımaası böyle oluyor teknolojık ıcatların : )) cebe zarar, bir kere cebe kar sistem  çıksın yahu

  • FİNANSŞÖR28 Eylül 2021 23:41

    bu ceza kesmek için değil bu cihaz ülke düşmanlarımızı bitirmek için üretilmiş bir silah bence sen bir gözlük taksan iyi olur.