E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni haftaya pozitif fiyatlamalar---

Yeni haftaya pozitif fiyatlamalar

Yeni haftaya pozitif fiyatlamalar
24 Ağustos 2021 - 08:51 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende, piyasaların ve piyasa oyuncularının olumlu fiyatlamalara neden olduğu aktarılıyor

Piyasalar yeni haftaya pozitif fiyatlamalar ile başladı. Hatırlanacak olursa geçtiğimiz hafta Dallas FED Başkanı Robert Kaplan yapmış olduğu konuşmada Delta varyantının ekonomiye etkilerinin belirsiz olduğu ve negatif etkisinin kuvvetlenmesi durumunda görüşlerini gözden geçireceğini dile getirmiş, bu sayede piyasalara alımlar gelmişti. Kaplan’ın açıklamaları önemliydi çünkü varlık alım miktarını kısa sürede azaltılmasını destekleyen en önemli isimlerin başında geliyordu. Yalnız en önemli gelişme şüphesiz Jackson Hole toplantısı olacak. Cuma günü FED Başkanı Powell sempozyumda konuşma gerçekleştirecek. Bu konuşmada varlık alım miktarını azaltma noktasında takvim verecek mi yoksa Robest Kaplan gibi piyasa dostu bir konuşmamı gerçekleştirecek bilinmiyor. Yalnız konuşma sonrası ileriki dönemde uygulanacak politikalara yönelik güçlü sinyaller alabileceğimizi düşünüyoruz. Dün genel itibari ile Ağustos PMI verilerinin ağırlığında geçti. Gerek Euro Bölgesi gerekse ABD tarafında PMI verilerinin beklentileri karşılayamadığını gördük. Özellikle ABD’de ISM markit imalat PMI verisi 61.2 seviyesine gerileyerek 4 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Verilerdeki zayıflamayı Delta varyantına bağlayabiliyoruz. Zaten datanın açıklanmasının ardından IHS Markit Başekonomisti Chris Williamson da Delta varyantının hızla yayılmasının tüketiciye yönelik hizmetlerde talebin zayıflamasına neden olduğu için sektörlerdeki genişlemenin ağustosta keskin bir şekilde yavaşladığını söyledi. Yeni günde veri akışı yoğun olmayacak. Öne çıkan datalar ise Almanya ikinci çeyrek büyüme ve ABD’de Temmuz ayına yönelik yeni konut satışları verileri olacak.

Öne çıkanlar

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq Bileşik Endeksinin Pfizer-BioNTech aşısına tam onay verilmesinin ardından rekor seviyeleri yükselmesinin takip ederek Salı günkü işlemlerde artış kaydetti.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Pfizer

BioNTech aşısına 16 yaş ve üstü için tam onay verdiğini duyurdu.

Çin ana karasında da Shenzen ve Şanghay endeksleri arttı.Japonya'da Nikkei 225 endeksi Softbank Group'un yüzde 2'den fazla yükselmesi ile yüzde 1.15 arttı.Avustralya'da da endeks pozitif seyretti.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA) Pfizer-Biontech Kovid-19 aşısının kullanımına tam onay verdiğini anımsatarak, özel şirketleri çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmeye davet etti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, 650 milyar dolarlık özel çekme hakkı (SDR) olarak adlandırılan rezerv para biriminin üye ülkelere tahsisinin yürürlüğe girdiğini duyurdu. Söz konusu tahsisin dünya için önemine değinen Georgieva, bunun benzeri görülmemiş yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kriziyle mücadele için "eşsiz bir fırsat" olduğunu kaydetti. Georgieva, "SDR tahsisi, küresel ekonomik sisteme ilave likidite sağlayacak, ülkelerin Döviz rezervlerini artıracak ve daha pahalı iç veya dış borçlara olan bağımlılıklarını azaltacak." değerlendirmesinde bulundu.

UBS Wealth Management, ABD'de şirketlerin gösterdikleri güçlü çeyrek dönem performansı ve devam eden gevşek para politikasının etkisi ile S&P 500 için 2021 yıl sonu tahminini yükseltti.

ABD'nin sermaye piyasaları gözetim, denetim kurumu SEC, yatırımcıların risklere ilişkin farkındalıklarını artırmak üzere New York'ta halka açılacak Çin şirketleri için yeni bildirim zorunlulukları yayınlamaya başladı. ABD'de Temsilciler Meclisi, Biden'ın ekonomik ajandasının yasalaştırılması yönünde ilerlemeye ilişkin oylamayı erteledi.

Goldman Sachs, zayıf dolar ile gelişen piyasa talebinde toparlanmanın altında ılımlı yukarı yönlü hareketi desteklemesinin beklendiği belirtildi.

AC Asia ex, Japan % 1,44 alıcılı

S&P 500 % 0,16 alıcılı

Euro Stoxx 50 % 0,22 alıcılı

Günün önemli şirket haberleri 24/08/2021

Yoğun veri gündemi piyasaların takibinde

Politeknik ve Derimod sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)