E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni haftaya piyasalar karışık başladı---

Yeni haftaya piyasalar karışık başladı

Yeni haftaya piyasalar karışık başladı
20 Temmuz 2020 - 09:15 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'un bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Yeni haftanın ilk işlem gününde sakin veri gündeminin aksine piyasalar haber akışlarına odaklandı. Korona virüse dair endişeli tablo devam etmekte ve ABD'de vaka sayılarındaki artışın korunması yeniden kapanmaları gündeme getirebilir mi telaşını yaratıyor. Yeni haftaya hafta sonu haber akışları ve AB Liderler Zirvesinde kurtarma fonunda bir anlaşma çıkmamasının etkisi ile piyasalar karışık başladı. Asya'da hafif alıcılı bir tablo öne çıkarken, vadeliler ağırlıklı satıcılı seyrediyor.

Emtia cephesinde ise ons altın endekslerde yaşanan baskının etkisi ile alıcılı bir seyir izlerken anlık olarak 1810$ üzerinde işlem görüyor. Petrol fiyatlarında ise OPEC komitesinin geçtiğimiz hafta üretim kesintisine yönelik kararının ardından gelen alımlar etkili olurken, Cuma günkü seyri bugünde devam ettirdiği gözleniyor. Ham petrol 40,5$, brent petrol fiyatları ise 43$ üzerinde işlem görüyor.

Yurtiçinde ise haber akışlarına bağlı fiyatlamalar etkili olurken diğer yandan global piyasalara olan paralellik sürüyor. Endeks Cuma gününü 118.786 puandan %0,02 aşağıda kapattı. Endeksi bankacılık sektörü negatif etkilerken, sanayi sektörünün pozitif katkısının olduğu dikkat çekiyor. Endeks 120 Bin yolculuğunda 119.200 direnci üzerindeki kalıcılığı önemli olacak. Aşağıda ise 117.500 destek seviyesi yakından izlenebilir. Kur cephesinde ise 6,84 - 6,8695 aralığındaki sıkışık seyir sürüyor.

Anlık olarak 6,85 üzerinde işlem gören kurda stabil ve yatay hareket sürüyor. Bugün veri gündemi yurtiçi takviminde de sakin. Ülke genelinde vaka sayılarına ilişkin olarak düşüşün devam ettiğine yönelik haber akışları devam ederken diğer yandan gelecek hafta bayram süreci için olası önlemler alınacak mı merak konusu olmaya devam ediyor. Dolayısıyla hafta içerisinde hem siyaset cephesindeki hem de vaka sayılarına ilişkin haber akışları yakından takip edilecek.

Manşette Öne Çıkanlar

İngiltere'de basınında yer alan bir haberde, hükümet temsilcilerinin Çin teknoloji şirketi Huawei ile yaptığı özel görüşmede, İngiltere'nin 5G altyapı telekom ağından Huawei'yi çıkarma kararında ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen aşırı baskıdan kaynaklı "jeopolitik" nedenlerin de rol oynadığını söylediği aktarıldı.

ECB Başkanı Lagarde, AB liderlerinin hızlı bir anlaşmaya değil, iddialı bir finansal yardım paketi üzerinde görüş birliğine varmaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Çin Merkez Bankası, 1 yıl vadeli borç verme faiz oranı (LPR) %3.85 seviyesinde tuttu.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından Halkbank aleyhine başlatılan davada ara duruşma ve jürili duruşmaların takvimi 23 Şubat 2021 olarak belirlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, korona virüs ile mücadele kapsamında tedbir amaçlı olarak İran ve Afganistan'a yapılan uçuşların Türkiye tarafından askıya alındığını duyurdu.

Almanya, haftasonu yapılan G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısında yoksul ülkeler için 3 milyar Euro yardım vaadinde bulundu.

Çin'in Londra Büyükelçisi Xiaoming, Çin'in İngiltere'nin Hong Kong'a yönelik iç güvenlik yasası sonrası Çinli yetkililere yaptırım uygulama girişiminde bulunması halinde buna güçlü şekilde yanıt vereceklerini ifade etti.

TCMB, Yabancı para zorunlu karşılık oranları, tüm bankalar için tüm yükümlülük türlerinde ve vade dilimlerinde 300 baz puan artırdı.

Borsa İstanbul'da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)