E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni haftada neleri takip edeceğiz---

Yeni haftada neleri takip edeceğiz

Yeni haftada neleri takip edeceğiz
07 Aralık 2020 - 09:36 borsagundem.com

Deniz Yatırım analizi: Yeni haftada her anlamda ve çift yönlü volatilite artışı ihtimalini göz ardı etmiyoruz.

“Zayıf Amerikan doları teması” eksenli işlemlerin globalde ne  denli etkili olabileceğine dair soru işaretlerinin ortadan kalktığı  bir haftayı daha geride bıraktık. DXY’deki zayıflama beşinci hafta  işlemlerine de taşınırken, spekülatörlerin nette USD negatif  pozisyonda bulunmaları 1 Aralık haftası işlemlerinde 1.6 milyar dolar  seviyesini işaret ediyor. Sadece iki haftalık süreçteki kümülatif  rakam ise 4 milyar dolar düzeyini aşmış durumda. EPFR rakamlarına göre  global hisselere yönelik ilgi ivme kaybetse de pozitif bölgede kalmayı  devam ettirdi. Hisse+fon girişleri yaklaşık 20 milyar dolar olarak  kaydedildi. EM varlıklarına yönelik ilgi de korundu. Yeni haftada her anlamda ve çift yönlü volatilite artışı ihtimalini göz ardı etmiyoruz.

ETF cephesinde altından çıkış eğilimi 2.5 milyar dolar seviyesine  taşınırken –haftalık- Ekim ortasından bu yana toplam rakam neredeyse 8  milyar dolar. Suudilerin Asya’ya sattıkları petrolün fiyatlamasında gerçekleştirdikleri varil başına +80 cent ise global talebin aşı  kaynaklı akıştan olumlu etkileneceği düşüncesine paralel. Moody’s ise Türkiye değerlendirmesini pas geçti, yatırım yapılabilir ülke notunun 5 basamak gerisindeki pozisyonunu korudu. Günün arka planda kalan haberi ise FTSE endekslerinden Başkan Trump’ın imzaladığı kararnameler  sonrasında 8 Çin şirketinin çıkarılacağı ve bu eğilime Nasdaq & MSCI  katılımının da olabileceği beklentisi.

Türk Lirası haftanın son işlem gününde Amerikan doları karşısında %-0.38 düzeyinde performans sergiledi. BİST 100 endeksi kapanışı 1330  puan seviyesinden yatay eğilime işaret ederken, CDS %-1.4 ile 355bp  seviyesine geriledi ve iyileşme isteğini korudu.

EMEA bölgesi endekslerinde enerji şirketlerine ait hisselerin  hareketliliği dikkat çekti ve bölgedeki tüm endeksler artı yönde  performans sergiledi. Euro Stoxx 50 %0.63, FTSE 100 %0.92, DAX %0.35  ve Rusya (RTS, USD) grubu %1.34 ile fiyatlandı.

Amerika kıtası işlemlerinde genel olarak Avrupa seansına benzer  eğilim gözlendi. Majör ABD endekslerinde rekor seviyelerden kapanış  olurken, işlem hacimleri 1 aylık ortalamalarının Nasdaq dışında  gerisinde kaldı. Dow Jones ve S&P 500 %0.8, Nasdaq ise %0.7 ile günü  tamamladı. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %1.3, Merval ise %-0.7 ile takip edildi.

Asya’da yeni haftanın ilk işlemleri karışık seyrediyor. TSİ 08.15/NKY 225 %-0.49, Hang Seng %-1.50, CSI 300 %-0.72 ve KOSPI %0.22 ile  fiyatlanmakta. USDCNH paritesi offshoreda 6.5194 ile sınırlı  yükselirken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.5362 ile yuanda  değer kazancına işaret ediyor.

Deniz Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 07/12/2020

Küçük yatırımcılar için büyük risk!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)