E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni haftada küresel piyasalarda karışık tablo ---

Yeni haftada küresel piyasalarda karışık tablo

Yeni haftada küresel piyasalarda karışık tablo
17 Mayıs 2021 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

Geçtiğimiz haftanın ikinci yarısında yurtiçi piyasalar kapalı iken ABD’de açıklanan enflasyon verisi sonrası yaşanan volatilitenin ardından, ekonomideki toparlanma beklentisi ağır bastı ve haftanın son  iki günü risk iştahının yeniden güç kazandığı görüldü. Yeni haftaya ise geçtiğimiz haftanın son iki gününün aksine küresel ölçüde daha karışık bir tablo ile başlıyoruz. Veri açısından sakin bir haftaya  başlarken, içeride kabine toplantısı ve akabinde salgına yönelik tedbirler ön planda olmaya devam edecek.

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen iki buçuk günlük işlemlerde haftalık bazda yatay bir kapanış gerçekleştiren BIST 100 Endeksi’nde volatilite ve işlem hacmi oldukça sınırlı kaldı. Çarşamba günü ise Borsa İstanbul kapandıktan sonra ABD’de açıklanan enflasyon verisi sonrası yurtdışında volatilite artışı yaşandı ve ardından perşembe ve cuma günü yurtdışı hisse endekslerinde güçlü alımlar gerçekleşti. Bu sabah ise ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne karışık açılışlarla başlamaları bekleniyor. Cuma günü 8,46’dan kapanan Dolar/TL, bu sabah 08:05 itibariyle 8,44’lü seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi geçtiğimiz hafta pazartesi günü gördüğü en yüksek seviye olan 1.462 ile TCMB Başkanı değişiminin gerçekleştiği dönemde yaşanan düşüşün geri dönüşünde %61,8 seviyesini test etmiş oldu. Bu hafta bu seviye izleyeceğimiz en önemli nokta olacak. Endeksin bu seviyeyi aşmasının ve üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesinin alımları artırabileceğini düşünüyoruz. Burası aşılamadığı sürece ise temkinli olunması gerektiğini kanaatindeyiz. Endekste aşağıda ilk destek 1.423  seviyesinde iken buranın altında 1.400 – 1.384 aralığı önemli olacaktır. Bu bölgenin altında orta vadeli görünüm yeniden bozulacaktır. Yukarıda ise 1.462 üzerinde 100 günlük ortalamanın bulunduğu 1.477 ve devamında TCMB Başkanı değişimi sürecinde oluşan boşluğun dolacağı 1.511 seviyesi takip edilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)