E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni haftada gözler ABD-Çin anlaşmasını izliyor---

Yeni haftada gözler ABD-Çin anlaşmasını izliyor

Yeni haftada gözler ABD-Çin anlaşmasını izliyor
13 Ocak 2020 - 09:02 borsagundem.com

Bu hafta içerisinde, içeride ikincil düzey veriler ile ABD-Çin arasındaki anlaşma ön planda olacak. Bu sabah Asya’da özellikle bu anlaşma beklentisiyle pozitif bir hava var.

Geçtiğimiz hafta, ABD-İran arasında artan tansiyon endekslerde ciddi satış getirmişti. Fakat haftanın son iki işlem gününde Trump’tan gelen iyi niyetli açıklamaların etkisi ile özellikle BIST100 kayıplarını toparlamış ve bununla birlikte hareket 119.000 seviyesinin üzerine çıktı. Cuma gününü ise endeks %0.57 primle 118.663 ile tamamladı. Kurda ise 5.85 seviyesine doğru yaşanan geri çekilmenin ardından hareketin bu nokta üzerinde dengelenmeye çalıştığını görüyoruz. Kur anlık olarak 5.87 üzerinde işlem görüyor. 

Bu durumun endeks üzerinde olumlu bir hava yaratacağını düşünüyoruz.

Yurtdışı piyasalarda ise endekslerde olumlu tablo sürüyor. Bununla birlikte geçtiğimiz hafta cuma günü aralık ayı TDİ verisinin piyasa beklentilerini karşılayamaması dolar negatif hareket yarattı ve para birimleri dolar karşısında değer kazandı. Akabinde ons altının hareketini yeniden 1560$ seviyesine doğru taşıdığını gördük. Bu hafta içerisinde hem ABD-Çin anlaşma süreci takip edilecek hem de Trump’ın azil süreci piyasaların odağında olacak. Diğer yandan veri takvimi de bir hayli yoğun olan yurtdışı piyasalarda veri bazlı fiyatlamalar ön plana çıkabilir. 

A1 CAPİTAL YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)