E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni haftada endeks 100 bini aşabilir mi?---

Yeni haftada endeks 100 bini aşabilir mi?

Yeni haftada endeks 100 bini aşabilir mi?
27 Nisan 2020 - 09:35 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’da önemli bilançoların geldiği bir hafta olacağı belirtiliyor

Global borsalara paralel şekilde bir seyir izleyen BIST100 endeksi Cuma gününü 98.758 puandan %0,60 yukarıda tamamladı. İşlem hacmi ise 12,5 Milyar TL olarak gerçekleşti. Kur ise 7 TL üzerine tepkiler gelmesine karşın bu seviyenin üzerinde kalıcı olamıyor. Bu sabah hareketi 6,95 üzerinde izleniyor. Yeni haftada içeride salgınla ilgili gelişmelerin yanı sıra Moody’s Türkiye değerlendirmesi, TCMB 2.enflasyon raporu yakından izlenecek. Bu gibi gelişmeler fiyatlamalarda etkili olabileceği gibi Borsa İstanbul’da önemli bilançoların geldiği bir hafta olacak. Finans ve finans dışı şirketlerin hafta içerisinde 1Ç mali tabloları önemle izlenecek. Bu nedenle Borsa İstanbul’da hisse bazlı fiyatlamalar öne çıkabilir.

Diğer yandan Dünya genelinde vaka sayısında azalma görülmeye başladı ve benzer tablo Türkiye nezdinde de izleniyor. Vaka, iyileşen şeklinde farklı bakış açıları ile izlenen tablonun iyimser tarafa doğru eğilim göstermesi Mayıs ayı içerisinde ekonomik faaliyetlerin başlaması adına değerlendirmelerin gelmesine destek veriyor. Bu nedenle ekonomi cephesinde bu gibi açıklamaların da önemli olabileceğini belirtelim.

Yurtdışında ise bu sabah Asya piyasalarında pozitif bir hava var.

Japonya Merkez Bankası toplantı kararından bir gün öncesinde kararını açıkladı. Faizde değişikliğe gitmeyerek %-0,10 seviyesinde tutan banka riskli varlık alım tutarını artırdı ve sınırsız tahvil alım sözü verdi. Gelen açıklamaların Nikkei Endeksi üzerinde %2,85 üzerinde pozitif etkisi olduğunu görüyoruz.

USDJPY paritesi ise 107,300 seviyesinde anlık olarak satıcılı şekilde izleniyor. Vadeliler kanadında ise pozitif hava kendini göstermekte. Bugün veri takvimi sakin. Fakat vaka sayısındaki azalmaların ülke ekonomilerinin yeniden açılma kararlarını gündeme getiriyor. Bu gibi gelişmelerin fiyatlamalar üzerindeki etkisi yakından takip edilecek.

Emtialarda ise ons altın 1722$ seviyesinden şekillenirken, bir miktar gevşediğini söylemek mümkün. Petrol fiyatlarında ise hafif de olsa bir toparlanma söz konusu. Ham petrol bu sabah %15 yukarıda 19.8$ seviyesinden şekilleniyor. Özellikle petrol üretici ülkelerin üretimi kesme hamlesini mayıs ayını beklemeden uygulamasının fiyatlamalar üzerinde pozitif etkilediğini söylemek mümkün. Bu nedenle petrol cephesinde olası gelişmeler yakından izlenecek. 

Posta kutunuzda iyi haberler var...

TL ve BIST, swap ile güçlü pozitif ayrışır

Petrol fiyatlamaları risk iştahı üzerinde belirleyici

Endeks global eğilimi takip etme çabası içerisinde

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)