E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYeni genel müdürden flaş açıklama---

Yeni genel müdürden flaş açıklama

Yeni genel müdürden flaş açıklama
04 Şubat 2015 - 04:49 borsagundem.com

Bank Asya'ya TMSF tarafından atanan yeni Genel Müdürü Aydın Gündoğdu: Bugün Bank Asya dünden daha güçlü bir banka. Çünkü arkasında kamu desteği de var

Bank Asya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Aydın Gündoğdu, "Bugün Bank Asya dünden daha güçlü bir banka" dedi.

Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından atanan yeni yönetim kurulu üyesi ve Genel Müdürü Aydın Gündoğdu, yeni yönetim kurulu üyeleri Mehmet Ali Gökçe ve Bedri Sayın ile Bank Asya Genel Müdürlük'te bir açıklama yaptı.

Bankacılık Kanunu'nun 18. maddesinin 5. bendi uyarınca Asya Katılım Bankası'nın bugün itibarıyla yönetim kurulu ve genel müdürünün değiştiğini belirten Gündoğdu, bu konuda Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK),  TMSF ve bankanın konuyla ilgili açıklamalar yaptığını anımsattı.

"Gerek halkımız, gerek müşterilerimiz gerekse personelimiz açısından fayda mülahaza ettiğim birkaç konuya temas edeceğim" diyen Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Bugün Bank Asya dünden daha güçlü bir banka. Bunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Çünkü bugün bankamızın arkasında kamunun da desteği oldu. Bu durumun mevduat sahiplerimiz için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum ve mevduatlarının bundan sonraki süreçte de artırarak devam ettireceklerini düşünüyorum. Yönetim kuruluna baktığımız zaman katılım bankacılığında çok deneyimli bir ekip var aramızda. Onların deneyimlerinden istifade edeceğiz."

"BANK ASYA'YI DAHA İLERİYE TAŞIMANIN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ"

Gündoğdu, Banka Asya'nın bir katılım bankası olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Katılım bankacılığı belli prensiplerle yürüyen bir bankacılık. O anlamda hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, katılım bankacılığı prensipleri konusunda en hassas şekilde davranacağımızı herkesin bilmesinde fayda mülahaza ediyorum. Dün olduğu gibi bugün de ekibimizle Bank Asya'yı daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız. Tüm çalışma arkadaşlarıma bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Onların hepsinin tek tek desteğini istiyorum. Zaten kendileri ile gerekli çalışmaları yapacağız. Ümit ediyorum ki bankamızı hep beraber müşterilerimizle, çalışanlarımızla, yeni yönetimimizle el ele, kol kola, yürek yüreğe iyi bir vizyonla geleceğe taşıyacağımıza yürekten inanıyorum."

AYDIN GÜNDOĞDU KİMDİR?

1966 yılında Ordu, Mesudiye’de doğdu. İTÜ İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği mezunu olan Gündoğdu, İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı. 1991-1999 yılları arasında Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu Proje ve Yatırımlar Müdürlüğü’nde çeşitli kademelerde ve Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu Mali Tahlil ve İstihbarat Müdürlüğü’nde Müdür Vekili olarak görev yaptı. 1999-2005 döneminde Anadolu Finans Kurumu Pazarlama Müdürü ve Pazarlama Grup Müdürü görevlerini sürdürdü. 2006 yılından itibaren Türkiye Finans Katılım Bankası’nda Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Gündoğdu, ticari bankacılıktan sorumluydu.

MEHMET ALİ İSLAMOĞLU KİMDİR? 

Rize İkizdereli olan Mehmet Ali İslamoğlu, TMSF başkan yardımcısı, eski maliye müfettişi ve 5411 sayılı bankacılık kanunu gereğince yönetimine el koyulan Show TV’nin yeni yönetim kurulu başkanıdır.

BEDRİ SAYIN KİMDİR?

1956 yılında Siirt’'te doğdu. Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. 1974-1983 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda, 1983-1988 döneminde Ziraat Bankası’nda görev yaptı. 1988-2002 yılları arasında Faisal Finans Kurumu’nda Adana ve Urfa şubelerinde çeşitli kademelerde görev alan Sayın, sırasıyla Ankara Bölgesi Genel Müdür Yardımcılığı, İstanbul Bölgesi Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2002-2005 yılları arasında Family Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı’nı yürüten Sayın, 2006 yılından beri Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Bedri Sayın’'ın bankadaki sorumluluk alanında Kredi Operasyon Müdürlüğü, Dış İşlemler Operasyon Müdürlüğü, Ödeme Sistemleri Müdürlüğü, Genel Bankacılık Operasyon Müdürlüğü, İdari İşler Müdürlüğü, Satınalma ve İnşaat Müdürlüğü ve Hazine Operasyon Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

MEHMET ALİ GÖKÇE KİMDİR? 

1957 yılında Çankırı’da doğdu. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 1979-1984 yılları arasında Töbank’ta yetkili olarak görev yaptı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 9 ay süreyle sertifikalı Bankacılık Okulu Eğitimi alan Mehmet Ali Gökçe, 1985-1991 yılları arasında Faisal Finans Kurumu’nda Orta Kademe Şube Yöneticisi olarak çalıştı. 1991-1999 döneminde Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu Ankara Şube Müdürü olarak görev yaptı. 1999-2005 yılları arasında Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Gökçe, 2006 yılında Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi. Mehmet Ali Gökçe’nin bankadaki sorumluluk alanında Kurumsal İletişim Müdürlüğü, Kişisel Bankacılık Müdürlüğü, Kitle Bankacılığı Müdürlüğü, Alternatif Dağıtım Kanalları Müdürlüğü ve Şubeler Müdürlüğü bulunmaktaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yeni müdür04 Şubat 2015 10:15

    Burak erdoğanın gemilerine çarkçılık veya dümencilik yap, bankada senin işin yok..

  • Yeni müdür04 Şubat 2015 10:12

    yeni müdür, bankasya babandan sana miras mı kaldı, çekil ordan git işine...

  • ALP04 Şubat 2015 10:07

    zaten güçsüz bir banka değil di ki, bu banka tamamen siyasi hırsların kurbanı oldu... ancak sizin elinizde ne olacağı meçhul, zira TMSF nin bu yöndeki karnesi malesef çok zayıf, nereye el attıysa batırdı...

  • emre04 Şubat 2015 09:18

    Madem daha güçlü çıkarın gözaltı pazarından hisseyi

  • Bankacı04 Şubat 2015 05:18

    Harika. yakında gözltındada çıkar. bu banka çok yukselccektir. buun kucuk yatırımcılara hayırlı uğulu olsun