E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni ekonomi programında neler var?---

Yeni ekonomi programında neler var?

Yeni ekonomi programında neler var?
28 Eylül 2019 - 12:11 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanması beklenen Yeni Ekonomi Programı ile 2020-2022 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel makro göstergeler duyurulacak.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Private30 Eylül 2019 11:39

    Yeni kidem yasasi cikmasin da.. Cok sacma bir yasa

  • Osm29 Eylül 2019 12:04

    Finansal duzemleme yapiyoruz de gec sayin bakanim. Bazilarinin anlayabildigi elestiremedigi tek sey.

  • Vatandaş 29 Eylül 2019 09:16

    Zamcıklar değil gerçek zamlar bekliyoruz. Tıpkı doğalgaza yapılan zamlar gibi.Haydi TÜRKİYE vatandaşı sen üzüm gibi ezilmeye mahkumsun.

  • Yancı bedavacı az ötede oyna29 Eylül 2019 15:46

    Kendinle çelismișsin Ahmet. Toplum senin gibilerden oluşuyorsa geriye gitmişiz demektir. Dünya 20 sene önce neredeydi, sen neredeydin, dünya şimdi nerde, arada kaç ülkeyi geçebilmişsin , kaç ülke seni geçmiş ? Ortadaki değişiklik global değişiklik hatta sen ondan yeterli pay da alamamışsın. Ekonomin gerilemiş, işsizliğin artmış, bir de üstüne vergileri arttırıp yeni vergiler çıkartıp özelleştirmelerle herşeyi satıp yiyip üstüne borç yapmışsın. Sen git cahil cuhelayı kandır, burada okumuş çok, senin gibilerden az var.

  • Yobaz Gerici vatandaş29 Eylül 2019 12:36

    Ahmet bilerek yapıyon dimi

  • AHMET ÖZBİR29 Eylül 2019 11:15

    zurnalık yapma! Kıtlık, çöplük, susuzlık, hst. kuyrukları, itilmişlik ve dünyanın en geri ülkesiyken hamdolsun AK insanların iktidarında SÜPER GÜÇ OLDUK, GERİCİ YOBAZLARI KUDURTTUK!..

  • Kaçan Grup29 Eylül 2019 08:49

    bütün konular çokomelli

  • BORSACI 28 Eylül 2019 22:06

    EKENOMİDE RAYLAR YERİNE OTURUYOR GİBİ MERKEZ BANKAMIZDA ÇOK DİKKATLİ OLMALI MANİPLASYONCULARA FIRSAT VERMEMELİ ÇÜNKÜ BU ÜLKEDE HAYİNLER BOŞ DURMAZ UYANIK OLMALIYIZ BU CENNET VATANI CEHENNEME ÇEVİRECEKLERİN KOLU KOPMALI EKENOMİDE ZARAR GÖRMEYE TAHAMÜLÜMÜZ KALMADI .

  • Mesut28 Eylül 2019 20:52

    Her sokağa EDS şart. Hırsız için değil yanlış anlaşılmasın, yolda sigara içene ceza yazılsın rkonomi toparlansın

  • Lüfti28 Eylül 2019 19:07

    Trafik cezalarını arttırmaz. Yeni zamlar. Yepyeni zamlar. Daha yeni zamlar. Eski az zamlanmışa ek zam. Zama zam gekiyor ramazan

  • Volkan28 Eylül 2019 17:34

    Herif cuma borsayı tek başına aldı. 2018 Eylül de kriz ciddilemişti ve yüksek enflasyon vardı, Yerli malı kampanyası vs vardı. üreticiler toptancılar fiyat veremiyordu vade yapmıyordu. 2019 Eylül nispeten daha olumlu geçti. Bu hafta borsa haftası olur, İyi veriler geldikçe bir sonraki hafta realizasyon yapar herif.

  • Vatandaş28 Eylül 2019 17:31

    Urla'ya sit alanlarına millet evleri yapın 1+1 100 bin adet vatandaş devremülk gibi yıllık tatilini bedavaya getirsin.

  • Haluk28 Eylül 2019 20:54

    İstanbul terkos gölünün orda sit alanı var ormanı kesip villaların yerini hazırladılar. Havaalanı manzaralı. 40 yıldır insanı bırak eşek geçmezdi

  • Sahi mi?28 Eylül 2019 17:10

    Sen varsan hiç bir şey yeni değildir, “ eski tas eski hamam”

  • AHMET ÖZBİR28 Eylül 2019 14:58

    IMF'yle otel odalarında gizlice görüşen KAOSÇUÇOCUKLARINI ifşa edin Sn. Bakanım! Sizin ekonomik programınıza güveniyoruz, çünkü sizler yerlisiniz, millisiniz, REİS'in emrinde küresel güç olmuş ülkemin güzel insanlarsınız. Yolunuz, bahtınız açık olsun, kapkara muhalefet ağlayıp dursun!

  • Zafer Tekin 28 Eylül 2019 21:13

    Siz bu kafa ile çok gidersiniz. Çünkü tuzunuz kuru Yada yalakalık yapıyorsun resmi rakamlarla işsizlik 4 milyonun üstün de gerçek belkide 10 milyondur . Yani gayri resmî rakamlar. Siz ve sizin gibiler gerçek leri inkâr etsnizde bu millet iş siz ligin ne demek olduğunu biliyor.

  • Vatan evladı28 Eylül 2019 15:33

    küresel güçmü olduk :):):)yerli ve milliler he :))))

  • enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık28 Eylül 2019 14:18

    ilgirdiler ve yeni zamlar elektrık, doğalgaz benzın vb =enflasyon yapacak... İstihdan = fabrikaların kapanmaması, kredilerin kredilerle döndürülmesi, düşün faizle borçlanm aile istihdan sonuçları iyi gösterilmeye çalışılacak.... büyüme = pozitif büyüme olsada, negatif olmaması için, kobiler, firmalar, işçiler kredilerle desteklenen firmalarca pozitif olması hedefleniyor... ihracat : usd kur farkları ve bazı maliyetler, vergi vb. teşviklerle ucuz imalatlar geçicide olsa ihracatı arttırmış olacka. bazı ihracat teşvik ve destekleri bu verileri poztifi gösterecek, reeli normal hali kötü tabikide...  cari açık = alım gücü düşen kişiler, bireyler dışardan keyfi küteimi bırakıyor. telefon, pc, bazı ürünlerin tamir ve 2. el piyasyası dönüyur. ithalat verileri böylece gerçeği sansıtmıyor aslında.... ÖZETLE: BU VERİLERİN ŞEKİLLENMESİ, REEL PİYASAYI VE GERÇEKLERİ MAKYAJLAMA OLACAKTIR. Gerçekler  ve asıl hedef nokta gizleniyor.  2 yıldaha boşa gidecek gibi.

  • gnçlk :) ..Sayın Derviş Beyin programı bu. 28 Eylül 2019 12:41

    batanları, borçlarını ödeyemeyen firma, kobi ve şirketlerin ve kredi kartı boçlularının borçları devlette ödenecek... düşük krediler verilecek.. devlet birimkeri ortak olacak.. kimsenin batmaması sağlanacak... özel sektör batmasın isteniyor. tüm borçlar devletin olacak gerekirse deniyor.... sonrasında da zam, benzin, trafik ceza, elektrik, doğalgaz, gb. zamlarla, ilgili ödemeler ekaynak oluşturulacak... bu sistem böyle ilerleyecek... yapılan  benzin, elektrık, doğalgaz vb. zamlar, imalat ve üretim yapan şirketlerin, yeni zam yapmasına sebep olacak... bu döngü bir gün bir yerde kırılacak. çünkü kredi çektirtsen de maliyetlerin artması, ihracatı geri çekecek. ihracat duracak, ithalat malalrı daha ucuza ülkeye girecek... böylece ülke ekonomisi krizden daha büyük etkilenecek. bu sistem döngüdür.İKTİSAD BİLMEYEN, DİPLOMASIZLARIN hatalarını milletçe ödemek zorunda Türkiye. Bu program geçici ve iç krizlerde etkili olur, dış dünya krizleri rekabet olunca etkisizdir.