E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni bir kredi derecelendirme kuruluşu kuruluyor---

Yeni bir kredi derecelendirme kuruluşu kuruluyor

Yeni bir kredi derecelendirme kuruluşu kuruluyor
20 Şubat 2017 - 11:26 borsagundem.com

Brezilya,Rusya,Hindistan,Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti uzmanlarından yeni bir kredi derecelendirme kuruluşu kuracak

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden oluşan 5 BRICS ülkesi, bağımsız kredi derecelendirme kuruluşu oluşturmaya hazırlanıyor. Kenya medyasında yer alan bir habere göre, 5 ülkeden finans uzmanları bir araya gelerek kredi derecelendirme kuruluşu için bir model oluşturacak.
CRI'ın haberine göre, Standart & Poor, Moody's ve FİTCH gibi büyük kredi derecelendirme kuruluşlarının uyguladığı değerlendirme standardları, esas olarak gelişmiş ülkelere göre hazırlanıyor. Bu
nedenle gelişmekte olan ülkeler ve yeni büyüyen piyasalara yönelik değerlendirmelerde siyasi önyargılar devreye girebiliyor, bu da ilgili ülkelerde memnuniyetsizliğe neden oluyor.Üç büyük kredi derecelendirme kuruluşu, dünyadaki tüm derecelendirme işlemlerinin yüzde 90'ını elinde bulunduruyor. Bu bakımdan BRICS ülkelerinin bağımsız derecelendirme kuruşlunu kurmalarının çok kolay olmayacağı savunuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)