E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYeni bir Çernobil'in eşiğinden dönüldü---

Yeni bir Çernobil'in eşiğinden dönüldü

Yeni bir Çernobil'in eşiğinden dönüldü
15 Şubat 2012 - 10:57 borsagundem.com

Rusya’nın geçen yıl Aralık ayında nükleer bir felaketten kıl payı kurtulduğu öne sürüldü

NBC News'ün Rusya’nın saygın haftalık dergilerinden, Vlast’tan aktardığı habere göre, geçen sene, nükleer silahlar taşıyan ve nükleer enerjiyle çalışan bir denizaltının alev almasıyla atlatılan tehlike, Çernobil faciasına yakın büyüklükte zarar yaratabilecek kadar ciddiydi.
Derginin bu iddiası, Rus yetkililerin daha önce yaptığı ‘denizaltı silah taşımıyordu’ şeklindeki açıklamayla çelişti.
Yetkililer, Yekaterinburg isimli denizaltının yükünün yangın başlamadan önce boşaltıldığını ve yangından etkilenmeyecek mesafede olduğunu belirtti.
Buna karşın, Vlast dergisi, farklı kaynaklardan edindiği bilgilerle bu açıklamayı çürüttü. Haberde, "Rusya, o gün, Çernobil’den bu yana en büyük felaketin eşiğinden döndü” denildi.
Rusya Savunma Bakanlığı’ndan da askeri meselelerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin’den de konuyla ilgili bir yorum gelmedi.
Üst düzey bir ABD’li yetkililer ise NBC News’e yaptığı açıklamada, haberin doğru olduğunu, 29 Aralık tarihinde denizaltının nükleer silah yüklü olduğunu söyledi. Ancak yetkili Çernobil gibi bir felaket tehlikesinin söz konusu olmadığını ifade etti.
Bir yetkili yangının silahların tutulduğu deponun ya da denizaltının reaktörünün yakınlarında çıkmadığını ve bu bölümlerin güçlendirilmiş olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)