E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni balon fırtınası mı geliyor?---

Yeni balon fırtınası mı geliyor?

Yeni balon fırtınası mı geliyor?
12 Eylül 2014 - 09:47 borsagundem.com

Alman banka Deutsche Bank, küresel ekonomideki bir sonraki mega balonun devlet tahvillerinde şişmeye başladığı uyarısı yaptı

Alman banka Deutsche Bank, devlet tahvillerinin küresel ekonomideki yeni büyük balonu oluşturduğuna işaret etti. Banka analistleri, şu anda hükümetlerin ileride geri ödemeye yapmada zorlanacağı oranda devlet tahvili satma eğiliminde olduğuna dikkat çekti. Raporu hazırlayan analistlerden Jim Reid, “Küresel ekonomide büyüme zayıf kaldıkça, hükümetler daha fazla tahvil satacak ve mali hedeflerden şaşılacak seviyelere ulaşılacak. Reel ekonomik temellerden uzaklaşılacağından, hükümetlerin vatandaşlara geri ödeme yapmaları zorlaşacak” dedi. Alman Deutsche Bank analistleri yazdıkları son notta, “Şu anda devlet tahvilleri piyasasında bir balon oluştuğunu düşünüyoruz. Bu balon patlamak üzere değil hatta uzun bir zaman da böyle bir şey beklemiyoruz ancak finans sisteminde borçlanmayı belirli bir seviyede tutmak her zaman önemlidir. Devlet tahvillerinin borçlanma maliyetlerinin düşük olması bunda etkili” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaptan bir cisim yaklaşıyor12 Eylül 2014 15:54

    asıl felaket doların yüzüne bakılmadığında olacak yani çin ve rusya abd tahvil ve bonosundan çıkarsa ki akılları varsa çıkarlar

  • Abuziddin Kılkuyruk12 Eylül 2014 12:29

    abd ne oldu da 17000 lerde endeks i hani batıyordu bu balon değilde nedir.

  • Abuziddin Kılkuyruk12 Eylül 2014 12:28

    Balon 2015 de patlayacak bunun kaçamak bi tarafı yok.

  • nakde geçmeli artık12 Eylül 2014 11:55

    global piyasalarda çöküş bir günle gelip yıllarca gitmez bundan sonra.

  • aliveli..12 Eylül 2014 10:36

    yunanın bile faizi 5.5 lara inmiş.adamlar batmış 100mlyr kazık atmış lar alanlara.hala kredi verenler var..şaşmamamk mümkün değil.sonudaa hayırlı değil tabi.