E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni asgari ücret bugün açıklanacak---

Yeni asgari ücret bugün açıklanacak

Yeni asgari ücret bugün açıklanacak
01 Temmuz 2022 - 08:10 borsagundem.com

Asgari ücrete zam için Tespit Komisyonu 2. toplantısını dün gerçekleştirdi. Komisyon, asgari ücret temmuz zammı için bugün de toplanarak Türkiye'nin merakla beklediği kararı verecek.


Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren yeni ücret bugün açıklanacak. Türk-İş yeni asgari ücretin net 6 bin 391 liranın altında kalmamasını isterken, işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) işletmelerin içerisinde bulunduğu koşulların da göz önünde bulundurularak dengeli bir artış yapılmasını istiyor.

2022 asgari ücret açıklamasını Başkan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile ek zam 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak.

Özellikle, 'asgari ücret zammı ne kadar olacak' sorusuna yanıt aranırken, işçi ve işveren tarafları taleplerini sıralıyor. Diğer yandan; yeni asgari ücret rakamının açıklanması ile birçok sosyal ödeme tutarı da artacak.

İşte kritik asgari ücret toplantısında konuşulan rakam

Asgari ücret pazarlığında ikinci toplantı

CHP, asgari ücret zammı için önerisini sundu

Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi

İşte asgari ücrete ara zam formülü!

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Talimatı verdim

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tl01 Temmuz 2022 09:26

    6094 tl olacak ama yetersiz  dip 8750 tl olmalı

  • Mucise Reis : )01 Temmuz 2022 08:32

    Alım gücü arttırmayan bir asgari ücret bekliyorum... 6 ay önce alabildiğini alamayan, tatile çıkamayan, bayramda kurban kesemeyen, ailesine köyüne ziyarete gidemeyen, et aldırmayan, süt içirmeyen, ARTAN BÜTÜN MASRAFLAR Karşısında asgari ücreti 500 usd zerine çıkartamayan bir iyileşme bekliyorum. Asgari ücret artsada, bu ücrete ilçelerde küçükyerlerde ulaşamayanları ve çalışanları çalışmamaya iten bir ücret bekliyorum. Allah sabır versin... ÇÖZÜM : 18 USD DÜŞSE 9 USD YE MAZOT DÜŞER 30 DAN 15 TL YE otomatıkman 250 usd asgari ücret anında  500 usd karşılığa çıkar %100 alım oluşur... ekonomık program ücretliyi fakirleştirdi.. Bu ekonomık modelde açıklanan ücret fakirlik dilencilik yokluk bereketsizliktir.