E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni anayasa ekonomi için de önemli---

Yeni anayasa ekonomi için de önemli

Yeni anayasa ekonomi için de önemli
29 Aralık 2015 - 22:43 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı, ekonomisini ileriye götürmesi bakımından da gereklidir" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Türkiye'nin sivil bir anayasaya, halkın özne olduğu bir anayasaya ve sadece anayasa hukukçularının teknik çalışmasıyla sınırlı olmayan, halkın iradesiyle aşağından yukarıya yükselen bir anayasaya ihtiyacı Türkiye'nin 2023 hedeflerini tutturması bakımından da, demokrasini daha yüksek standartlara ulaştırması bakımından da, ekonomisini daha büyük ileriye götürmesi bakımından da gereklidir" dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında yarından itibaren Türkiye'de önemli bir gündem başladığına işaret ederek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni anayasa temelinde partilere ziyaret takviminin başlayacağını belirtti. 

AK Parti olarak yine kendisinin koordinasyonunda yürüyen yeni anayasa çalışmalarını desteklemek üzere 2011'den, 2014'e kadar çok sayıda toplantılar yapıldığını belirten Çelik, şunları söyledi:

"Yaklaşık olarak biz burada 23 tane kendi aramızda büyük toplantı yaptık, 15'e yakın da stratejik kararların verildiği Cumhurbaşkanımızın o zaman Başbakan olarak başkanlığında yapılmış toplantılar söz konusu oldu. Aynı şekilde uzlaşma konusunda da iyi bir performans sergiledi uzlaşma komisyonundaki AK Partililer. AK Parti temsilcileri, uzlaşma komisyonundaki temsilcileri AK Parti'nin görüşünü o zaman açıklanan takvime uygun bir şekilde gerek uzlaşma komisyonunun gerekse uzlaşma komisyonunun alt birimlerinin çalışma takvimine uygun bir şekilde, hiçbir ertelemeye başvurmaksızın zamanında ilettiler. En önemli olaylardan bir tanesi TOBB'un başkanlığındaki bir heyetin Anadolu'nun her tarafına giderek vatandaşımıza yeni anayasadan ne istediklerini sorması şeklinde aşağıdan yukarıya çalışmaların yapılmasıydı."

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kendi anayasa tekliflerini ilettiklerini ve TBMM'nin sitesinde de vatandaşın tekliflerini iletmeleri için bir site oluşturulduğunu belirten Ömer Çelik, yeni anayasa konusunda konuşulmadık konunun kalmadığını, her meselenin konuşulduğu bir anayasa külliyatının ortaya çıktığını söyledi. 

Ancak uzlaşma komisyonundaki çalışmaların yeni anayasa yapmak üzere belli bir çerçeveye ulaşmadığının altını çizen Çelik, ancak vatandaşın yeni anayasa yapılması konusunda AK Parti'ye görev verdiğini ifade etti.

Türkiye'de her zaman askeri darbelerin ya da olağanüstü dönemlerin sonunda anayasalar ortaya çıktığını aktaran Ömer Çelik, "Türkiye'nin sivil bir anayasaya, halkın özne olduğu bir anayasaya ve sadece anayasa hukukçularının teknik çalışmasıyla sınırlı olmayan, halkın iradesiyle aşağıdan yukarıya yükselen bir anayasaya ihtiyacı, Türkiye'nin 2023 hedeflerini tutturması bakımından da, demokrasini daha yüksek standartlara ulaştırması bakımından da, ekonomisini daha büyük ileriye götürmesi bakımından da gereklidir" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)