E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen'e banka faizleri dopingi---

Yen'e banka faizleri dopingi

Yen'e banka faizleri dopingi
23 Ekim 2013 - 16:40 borsagundem.com

Yen, Çin'de banka faizlerinin sert yükselmesi sonrasında euro karşısında sekiz haftanın en güçlü seviyesinde

Yen, Çin bankalarında faizlerin Temmuz ayından bu yana en büyük sıçramayı kaydetmesi ile daha güvenli varlıklara olan talepleri artması sonrasında euro karşısında sekiz haftanın en güçlü seviyesine ulaştı.
Japonya para birimi hisselerdeki düşüşlerin de etkisiyle diğer 16 önemli para biriminin karşısında en az yüzde 0.3'lük kayıp yaşadı. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, Çin'in kredi sıkılaştırdığı endişesiyle sert düşüşler kaydetti. Kanada doları ise merkez bankasının bugün para politikası kararını açıklaması öncesinde bir haftanın en düşüğünde.
Londra'da bulunan UBS AG kıdemli döviz stratejistlerinden Geoffrey Yu, "Yenin hareketleri insanların herhangi bir sıkılaştırma düşüncesine karşı oldukça hassas olduğunu gösteriyor. Asya'da riskten hoşnutsuzluk durumu var, bu da yen için destek sağlıyor" yorumunu yaptı.
Yen, euro karşısında dün 135.51 yen ile Kasım 2009'dan bu yana en düşük seviyeye düşemsinin ardından bugün yüzde 1.2 kadar tırmanarak 27 Ağustos'tan bu yana en dik yükselişi kaydetti ve New York saati ile 08:19'da yüzde 1 değerlenerek 133.96'ya çıktı. Yen dolar karşısında ise yüzde 0.7 oranında ralli yaptı ve 97.41 yen oldu. Dolar, euro karşısında yüzde 0.2 primlendi ve 1.3750 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)