E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Yen'de 3 haftanın en dik yükselişi ---

​Yen'de 3 haftanın en dik yükselişi

​Yen'de 3 haftanın en  dik yükselişi
27 Şubat 2014 - 21:45 borsagundem.com

Yen, Ukrayna'da yükselen tansiyon ve Rusya Başkanı Putin'in orduyu alarm konumuna geçirmesi sonrasında güçlendi

Yen, Rusya Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki yükselen tansiyon nedeniyle savaş uçaklarına hazır olma talimatı vermesi sonrasında, daha az riskli varlıklara talebin yükselmesi ile dolar karşısında son üç haftanın en dik artışını kaydetti. 

Bir başka güvenli liman olan İsviçre frankı, euro karşısında Nisan 2012'den bu yana en güçlü seviyeye geldi. Euro, yarın açıklanacak olan Euro Bölgesi çekirdek tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) öncesinde, dolar karşısında kayıpları sildi. Bölgede tırmanan gerilim ile Rus rublesi rekor düşük seviyeye gerilerken, Ukrayna grivnası da dolar karşısında ilk defa 11 seviyesine kadar zayıfladı. Fed Başkanı Janet Yellen ise merkez bankasının uzun vadeli faizleri düşürme konusunda başarılı olduğunu ifade etti. 

Westpac Banking Corp. şef döviz stratejisti Richard Franulovich, "Putin askeri tatbikatları harekete geçirdi ve Rus ordusu yüksek alarmda. Bu durum riskli varlıklar için olumsuz" dedi. 

Yen dolar karşısında yüzde 0.2 güçlenerek, New York saati ile 13:59'da 102.19 seviyesine geldi ve kapanış seviyeleri bazında 3 Şubat'tan bu yana en yüksek artışı kaydediyor. Yen euro karşısında erken saatlerde yüzde 0.9'a varan ralli kaydetmesine rağmen, büyük bir değişiklik yaşamayarak 140.07 yenden işlem gördü. Euro dolar karşısında yüzde 0.3 kadar gerilemesinin ardından, yüzde 0.2 tırmandı ve 1.3707 dolar oldu.

İsviçre frankı euro karşısında yüzde 0.3 kadar değer kazandı ve 1.21572 ile 18 Nisan 2012'den bu yana zirveye dokundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)