E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYende 17 ayın en sert düşüşü---

Yende 17 ayın en sert düşüşü

Yende 17 ayın en sert düşüşü
22 Nisan 2016 - 21:21 borsagundem.com

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın bankalara negatif faiz oranıyla kredi vererek yardım etmeyi düşündüğü haberinin ardından, 17 ayın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi

Yen, Bloomberg'in Japonya Merkez Bankası (BoJ)'nın bankalara negatif faiz oranıyla kredi vererek yardım etmeyi düşündüğü haberinin ardından, 17 ay içersindeki en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Japonya para birimi, konuyla alakalı kişilerin, negatif faiz oranının yapılacak toplantının ardından daha da derinleşeceğini söylemesinin ardından, 31 önemli para birimi karşısında düştü. Japonya Merkez Bankası 27-28 Nisan'da toplanacak.

New York'ta North America at BNP Paribas SA döviz kuru strateji birimi başkanı Daniel Katzive, "Piyasa, Merkez Bankası'nın gelecek hafta bir harekette bulunması için daha fazla alan görüyor." dedi ve son gelen haberi alıntılayarak, "BoJ'nin gelecek hafta ilave önlemler için tetiğe basmak üzere olduğuna dair haberler yenin zayıflamasının nedeni." dedi.

Piyasa kargaşaları sırasında yatırımcıların sığınmasıyla kazançlar göstermeye meyilli olan yen, hisse senedi piyasası ve emtia piyasasının duraksamasıyla, bu yıl dolar karşısında yüzde 9'den fazla değer kazandı. Yen'deki kazançlar analistleri Japonyalı yetkililerin para birimindeki yükselişi durdurmak adına harekete geçeceklerini düşünmeye teşvik etti.

Yen, New York'ta saat 12:17 itibariyle yüzde 2 zayıflayarak dolar başına 111.65 seviyesine geldi. Bu seviyeden bir kapanış, Ekim 2014'ten bu yana en büyük düşüş olacak. Haftalık yüzde 2.7'lik kayıbına yönelen yen, geçtiğimiz hafta yüzde 0.6 gerilemişti. Japonya para birimi bugün euro karşısında ise yüzde 1.5 değer kaybederek 125.35 seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)