E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen yükselmeye devam ediyor---

Yen yükselmeye devam ediyor

Yen yükselmeye devam ediyor
14 Şubat 2014 - 09:44 borsagundem.com

ABD'de yavaşlama gösterdiği tahmin edilen sanayi üretim verisinin açıklanmasının öncesinde yen, dolar karşısında 3. gününde de güçlendi

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de kazançların yavaşladığını göstereceği tahmin edilen sanayi üretim verisi ve düşüş kaydetmesi beklenen tüketici güveni verisinin öncesinde yen, dolar karşısında 3. gününde de değerlenerek, 3 haftanın en uzun süreli kazançlarını kaydetti.

Japon yeni, ülkenin hisselerindeki düşüşün güvenli varlık talebini artıması üzerine tüm önemli paraların karşısında güçlendi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi, kış fırtınasının ABD'yi esir alması ve perakende satış, imalat ve istihdamdaki zayıflık sinyalleri üzerine 2 ayın en düşük kapanışını yapmaya hazırlanıyor. Avustralya doları, en büyük ticaret ortağı Çin'de tüketici fiyatlarının yükselmesinin ardından 2 günlük düşüşünün ardından ralli yaptı.

ABD'den gelen son veriler yorumlanırken bir miktar tedirginlik ve belirsizlik olduğunu söyleyen Sidney'deki St. George Bank Ltd.'ın ekonomistlerinden Janu Chan, "Verilerde daha fazla zayıflama, ABD doları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabilir ve yeni destekleyebilir" dedi.

Yen, dolar karşısında Tokyo saati ile 14:57 itibariyle yüzde 0.5 güçlenerek 101.68 düzeyine çıktı ve bu haftaki kazançlarını yüzde 0.6'ya genişletti. Japon yeni, euro karşısında dünkü seviyesinden yüzde 0.5, 7 Şubat'taki düzeyinden de yüzde 0.3 güçlenerek 139.09'e yükseldi. Dolar, dün euro karşısında 1.3692 seviyesinden 27 Ocak'tan bu yana en düşüğünü test etmesinin ardından büyük değişiklik kaydetmedi ve 1.3680'den işlem gördü.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi yüzde 0.1 düşüşle 1,018.83 puana geriledi ve 17 Aralık'tan bu yanaki en düşük kapanışını kaydetmeye hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)