E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen veriler sonrasında düştü---

Yen veriler sonrasında düştü

Yen veriler sonrasında düştü
31 Mayıs 2013 - 11:06 borsagundem.com

Tüketici fiyatları verisinin BOJ'un teşvik ihtimallerini artırmasıyla yen zayıfladı

Deflasyonun sürdüğüne işaret eden tüketici fiyatları verisinin Japonya Merkez Bankası'nın, deniz aşırı ülkelerdeki getiri arayışını destekleyen teşvik önlemlerini genişleteceği beklentileriyle yen, G-10 paraları karşısında değer kaybetti.
ABD'de bugün açıklanacak olan ve tüketici harcamalarının durgun seyrettiğini, enflasyonun ise yavaşladığını gösteren verilerin öncesinde Dolar Endeksi 4 ayın en sert haftalık düşüşüne yöneldi. Eurodaki dalgalanmaları gösteren endeks, Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki haftaki politika toplantısının öncesinde 2 ayın zirvesine tırmandı.
Orta vadede yende düşüş beklediklerini belirten Westpac Banking Corp.'un stratejistlerinden Imre Speizer, buna gerekçe olarak Japonya'daki QE'nin devam etmesi ve Japonya'dan sermaye çıkışının artacağı beklentilerini gösterdi.
Yen, dolar karşısında Londra saati ile 6:19'da yüzde 0.3 değer kaybederek 101 seviyesine geriledi ve bu haftaki kazançlarını yüzde 0.3'e indirdi. Japon yeni, euro karşısında yüzde 0.1 düşüşle 131.61 düzeyine gerileyerek 24 Mayıs'tan bu yana olan  kayıplarını yüzde 0.5'e genişletti. Dolar, euro karşısında 1.3050'den 1.3036'ya çıktı ve bu haftayı yüzde 0.8 aşağıda kapamaya yöneldi.
Dünyanın en büyük 3. ekonomisinde tüketici fiyatları Nisan'da beklenti dahilinde yıllık bazda  yüzde 0.4 düştü. Tüketici fiyatları Mart'ta yüzde 0.5 düşmüştü.
BPJ geçtiğimiz ay aylık tahvil alımlarını ikiye katlayarak 7 trilyon yenin üzerine çıkardı. BOJ Başkan Yardımcısı Hiroshi Nakaso, bankanın en kısa zamanda yüzde 2 enflasyona ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)