E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen “ticaret” endişelerinin sürmesiyle dolar karşısında yükseldi---

Yen “ticaret” endişelerinin sürmesiyle dolar karşısında yükseldi

Yen “ticaret” endişelerinin sürmesiyle dolar karşısında yükseldi
08 Nisan 2019 - 08:29 borsagundem.com

Yen yatırımcıların ticaret anlaşması konusundaki temkinli duruşunun sürmesiyle dolar karşısında yükseldi

Yen, Japonya hisse senetlerinin erken kazançlarını geri vermesi ve yatırımcıların ABD – Çin ticaret anlaşmasına ilişkin daha fazla netlik beklemesinin ardından dört seanstan bu yana ilk kez dolar karşısında yükseldi.

G – 10 paralarının çoğu, olası bir ticaret anlaşmasıyla ilgili Washington ve Beijing'den gelen olumlu açıklamaların ardından yatırımcıların daha fazla detay beklemesiyle dar bir bantta işlem gördü.

Sterlin, İngiltere Başbakanı Theresa May Brexit tarihini öteleme talebiyle bu hafta Avrupa Birliği (AB) liderleriyle bir araya gelmeye hazırlanırken yükseldi.

Rakuten Securities Australia COO'su Nick Twidale, “”Çin – ABD ticaret anlaşmasıyla ilgili temkinli duruş hala sürüyor. Yatırımcılar daha fazla netlik isteyebilir ve daha da net olarak iki liderin imza atması için bir tarih talep edebilir.” dedi.

Dolar/yen paritesi önceki üç seansta yüzde 0.4 yükselmesinin ardından TSİ 08:00'da yüzde 0.30 ekside 111.39 seviyesinden işlem gördü. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.4'lük erken kazancını geri vererek yüzde 0.14 eksiye döndü.

Dolar/sterlin, yüzde 0.20 yükselişle 1.3065'ten alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)