E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen Rusya'yla değer kaybetti---

Yen Rusya'yla değer kaybetti

Yen Rusya'yla değer kaybetti
04 Mart 2014 - 11:44 borsagundem.com

Yen diğer büyük para birimleri karşısında, Rusya'dan gelen "asker çekme" haberiyle geri adım attı

Interfax'ın Rusya'nın batı bölgesindeki askeri tatbikatlarını açıklamalar doğrultusunda bitirdiğini yayımlamasıyla yen 16 büyük para birimi karşısında güç kaybetti.

Yerel hisseler Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın açıklamasından sonra yükselirken, yen dolar karşısındaki üç günlük rallisini durdurdu. ABD'de bu hafta yayımlanacak olan Şubat istihdam büyümesi verisi öncesinde dolar diğer para birimleri karşısındaki kazancını tuttu. 

"Askeri bir çatışma şu ana kadar önlendi ve Ukrayna'da durum istikrar kazandı," diyen Tokyo merkezli Aozora Bank Ltd.'nin yetkilisi Akira Moroga, "ABD'deki istihdamdaki iyileşme beklentisinin doları desteklemesi çok muhtemel," şeklinde görüş bildirdi.

Yen Londra saatiyle 07:31'de yüzde 0.6 kayıpla euro başına 140.18'i gördü. Dün 101.20 doları bulan yen yüzde 0.4 zayıflayarak dolar başına 101.87 oldu. Euro-dolar paritesi yüzde 0.2 artışla 1.3758 olarak kaydedildi. 

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'un sözlerine dayandırılan Interfax'in haberine göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Leningrad bölgesindeki askeri tatbikatları durdurarak askerleri birliklere geri çağırdı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)