E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen “güvenli varlık” talebiyle dolar karşısında yükseldi---

Yen “güvenli varlık” talebiyle dolar karşısında yükseldi

Yen “güvenli varlık” talebiyle dolar karşısında yükseldi
18 Nisan 2019 - 10:35 borsagundem.com

Yen, Paskalya Bayramı öncesinde güvenli varlık talebiyle dolar karşısında yükseldi

Yen yatırımcıların Paskalya Bayramı öncesinde risk pozisyonlarını azaltmasıyla ABD Hazine tahvilleriyle birlikte dolar karşısında yükseldi.

Japon Yeni, Asya hisse senetleri ve ABD hisse vadelilerindeki kayıpların güvenli varlık talebini artırmasıyla Çarşamba günü görülen dört ayın en düşük seviyesinden sıçradı.

Asya bulunan bir Döviz traderına göre kısa vadeli hesaplar Paskalya Bayramı öncesinde kısa yen pozisyonlarını azaltıyor.

Tokyo'da Credit Agricole CIB döviz birimi idari direktörü Yuji Saito, “Dolar, yurt içinde işlem yapanların tatil öncesi pozisyonlarını ayarlamasıyla yenin baskısı altında. Gelecek hafta ABD ile Japonya arasında daha fazla ticaret görüşmesinin gerçekleşecek olması nedeniyle temkinli duruş sürüyor ve yeni destekliyor.” dedi.

Dolar/yen paritesi Çarşamba günü 112.17 ile 20 Aralık'tan beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından TSİ yüzde 0.12 düşüşle 111.93 seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)