E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizYen, dolara karşı zayıfladı---

Yen, dolara karşı zayıfladı

Yen, dolara karşı zayıfladı
18 Haziran 2013 - 10:10 borsagundem.com

Fed'in 2 günlük toplantısının öncesinde yen, dolar karşısında 2. gününde de değer kaybetti

Fed'in, tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı spekülasyonları eşliğinde 2 gün sürecek para politikası toplanmaya hazırlanmasıyla yen, dolar karşısında 2. gününde de zayıfladı.
Japonya Merkez Bankası raporunun cari açığın rekor düzeye tırmanacağına işaret etmesinin ardından yen, önemli paraların çoğu karşısında değer kaybetti. ABD'nin bugün açıklayacağı hızlanmaya işaret etmesi beklenen enflasyon ve ilerleme sinyali vereceği tahmin edilen konut piyasası verilerinin öncesinde dolar talepleri desteklendi. Euro, Almanya'dan gelecek ve yatırımcı güveninin arttığını göstereceği düşünülen veri öncesinde 4 ayın en yükseğine yakın seyretti.
Tahvil alımlarını azaltmaya başlamasının Fed'in Amerikan ekonomisine güven duyduğu anlamına geleceğine dikkat çeken Ban of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd.'ın piyasa grubu direktörlerinden Noriaki Murao, ABD ve Japonya arasındaki para politikası farklılıklarından ötürü yenin yeniden düşüşe geçeceğini, doların da güçleneceğini öngördü.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke 22 Mayıs'ta istihdamda sürdürülebilir ilerleme görülmesi hâlinde aylık 45 milyar dolarlık Hazine tahvili ve 40 milyar dolarlık mortgage tahvili alımlarının azaltılacağını söyledi.
ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi dün büyük bir değişiklik kaydetmeyerek yüzde 2.18'den fiyatlandı. Faizler 11 Haziran'da yzüde 2.29'dan 4 Nisan 2012'den bu yana en yükseğine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)